Kérem, mondja el a véleményét, adjon tanácsot, kihez fordulhatnánk Győr, illetve Szombathely környékén?
Köszönettel!">

Depresszió - Párom összeomlása

Nem az én, hanem a volt párom problémájáról szeretnék kérdezni. Őt tavaly télen depresszióval kezelték, volt egy öngyilkossági kísérlete is. Akkor Cymbaltát szedett az biztos, de a többi gyógyszert nem tudom. Az akkori barátnője végigcsinálta ezt az időszakot és jobban volt. Én a nyáron ismertem meg, akkor kiegyensúlyozottnak tűnt és szerintem a gyógyszereit hellyel-közzel szedte. Amikor mi összekerültünk elkezdett hiperaktívvá válni, én éreztem, hogy ez nem igen jó így, de nem szeretem volna semmit ráerőltetni.
Aztán a volt barátnő valamilyen formán elvitette, mint ön- és közveszélyest, egy hónapig volt kórházban. Amikor kijött, egy teljesen letargikus, befelé forduló, nulla jövőképpel rendelkező embert kaptam vissza, az életvidám, teli tervekkel rendelkező párom helyett. Egy hónapig küzdöttem, hogy normálisan kommunikáljon, vagy egyáltalán csináljon mást is mint, hogy a szőnyeg sarkát nézze. Már egészen jól haladtunk, amikor súlyos pénzügyi problémái lettek páromnak, akinek felajánlotta a volt barátnő, hogy segít neki, ha elhagy engem. Ő el is ment.
Ez másfél hete történt. Azóta hermetikusan el van zárva mindenkitől. Ha barátai keresik, akkor a barátnő közli velük, hogy nem lehet vele találkozni, mert beteg, és pihenésre van szüksége. Tegnap nagy nehezen megkerestem, és szörnyű állapotban találtam. Keze remeg, ami eddig nem volt. Teljes letargia. Olyan, mint egy "zombi", és az az érzésem, retteg valamitől. Nehezen elkezdtünk beszélgetni, arra jutottunk, hogy ha találok egy megbízható szakorvost, akkor eljön velem hozzá. Jelenlegi gyógyszerei: Rivotril 1,2-0-0, Abilify 2-0-1 és Cymbalta, amit nem tudok, hogy mennyit szed, mert azt azóta kapta amióta nem találkoztunk. Én még a gyógyszereket sem értem, mert az egyik nyom lefelé, a másik hangulatjavító.
Kérem, mondja el a véleményét, adjon tanácsot, kihez fordulhatnánk Győr, illetve Szombathely környékén?
Köszönettel!

depresszió | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Elég zavaros ez a történet és nyílván nem elég az információ, hogy tisztán lehessen látni benne. Van egy beteg ember, akinek elképzelhető, hogy periodikusan változik a betegsége és a hangulata a nagyon rossztól a nagyon jóig, és a volt és jelenlegi barátnői próbálnak segíteni neki. Sajnos konkrét orvost nem tudok mondani abban a megyében, de a győri kórház pszichiátriáján biztos tudnak segíteni. Mivel gyanítom, hogy folyamatról van szó a barátjuk betegségében, ilyenkor jó, ha egy szakember kíséri, aki már megismerte, vagy ha orvost váltanak, akkor fontos, hogy az előzményekről tájékoztassák.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

| depresszió
2009-02-05 15:24:12

Web Design & Development Prowebshop