Depresszió?

Sajnos az utóbbi időben nem tudom a viselkedésemet kordában tartani. Egyik nap szárnyalok, másnap le vagyok törve. Elveszítettem a munkahelyemet, szeptember óta itthon vagyok. Sok esetben nem tudok egyedül kimozdulni az utcára. Mert nem tudom, mit vegyek fel, ha mégis, akkor legszívesebben olyan utakon mennék, hogy ne találkozzak senkivel.
Most a férjemmel is vitáztam, nem tudom abbahagyni a sírást. Előfordul, hogy három napon keresztül nem alszom. Ez előtt pár évvel volt már hasonló, akkor odáig fajult, hogy rázott a hideg, közben folyt rólam az izzadság.
Most mit tegyek? Forduljak orvoshoz? Gyógyszert kellene szednem?
Szeretném, ha válaszolna!

szorongás, félelem | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(márciusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Szorongásos, depressziós tüneteket ír le, alvászavart, erős hangulatingadozást. Ez kialakulhatott reaktív módon a veszteség mentén, de más ok miatt is létrejöhetett.
Fontos lenne, hogy mihamarabb pszichiátert keressen fel, mert egy pontos állapotfelmérés után biztos vagyok benne, hogy lehet segíteni a panaszain.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

| szorongás, félelem
2009-03-16 15:13:14


A depressziósok valóban szürkében látják a világot

Függetlenül a kultúrától, nyelvtől, korszaktól vagy az illető alkotótól, a művészek a depressziót általában sötét színekkel ábrázolják. A tudományos tények m...


Depresszió elleni orrspray

Ketamin származékot tartalmazó orrsprayt engedélyezett a depresszió kezelésére az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA).


Depressziót okozhat a nőknél a túlmunka

Nagyobb a depresszió kockázata azoknál a nőknél, akik heti 55 óránál többet dolgoznak - mutatták ki a University College of London és a londoni Queen Mary Egyetem kutat...


Segíthet a tesztoszteron a férfiak depressziójában

A tesztoszteron kezelés csökkentheti a depressziós tüneteket a férfiaknál - állapította meg nemzetközi kutatócsoport. Eredményeikről a JAMA Psychiatry című szaklapban...


A közösségi média ártalmai

A kutatók három közösségi platformra összpontosították a tanulmányukat, amelyek a legnépszerűbbek voltak a vizsgálatba bevont 143 egyetemi hallgató körében.