Antiandrogén és depresszió

depresszió, hormon | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő,

Másfél éve szedek Androcur-t és D35-öt a PCOD miatti közepes hirzutizmusom miatt. 24 éves vagyok. Amióta viszont ezeket szedem, egyre gyengébbnek érzem magam,(már 10 nap után alig bírtam felmenni a lépcsőn...) hízom, rémálmaim vannak és állandóan levert vagyok. Nemrégiben felkerestem egy neurológust, aki Seropram-ot és Xanax-ot írt fel a kialakult depressziómra.

A kérdésem az lenne, hogy mivel az antiandrogén szedését folytatnom kell, hogyan lehetne a mellékhatásokat - bármilyen eszközzel - enyhíteni? "Elvileg" ezeknek 5 hónap után csökkenniük kellett volna, gyakorlatilag teljesen kimerültem és "kikészültem". S bár külsőm előnyére alakul (a szőrszálak gyengülnek, világosodnak, arcom és alakom nőiesedik), még valószínűleg jó ideig kell szednem az Androcurt, hogy ne kelljen hetente a kozmetikussal nőiessé változtattatni magam. S ha hirtelen abbahagynam a szedését, valószínűleg hirtelen visszaerősödne minden, s azt is elveszteném, amit eddig elértem vele.

Köszönöm.

Már maga a DINZ 35 is tartalmaz cyprotenron- ami a Androcur hatóanyaga is; súlyos depressziója miatt az utóbbit fokozatosan elhagynám. Ezt beszélje meg endocronológus szakorvosával! A fáradtság miatt pedig sürgősen vérkép ellenőrzés szükséges, mert lehet, hogy hormonális zavaron kívül, egyéb, tőle független betegség, pl. vérszegénység okozza.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| depresszió, hormon
2002-07-11 14:30:03

Web Design & Development Prowebshop