A profi futballisták harmada küzd depressziós panaszokkal

A nemzetközi érdekvédelmi szervezet, a FIFPro szerint a profi labdarúgók között jóval gyakoribb a depresszió és a szorongás, mint a társadalom egészét tekintve.

A FIFPro által készíttetett tanulmány szerint az aktív vagy már visszavonult játékosok több mint harmadánál észlelhetők a depresszió jelei.

A vizsgálat három kontinens 11 országára terjedt ki. Összesen 826 futballistával készítettek interjúkat, több mint a felük az adott ország legfelsőbb osztályában töltötte pályafutása nagy részét. Az aktív labdarúgók 38, a visszavonult játékosok 35 százaléka számolt be arról, hogy már nézett szembe ilyen problémákkal, különösen azok, akik túlestek már súlyos sérülésen. A népességnél ez az érték 13 és 17 százalék között van.

A kutatás kitért arra is, hogy azoknál a labdarúgóknál, akik három vagy több súlyos sérülésen átestek, a mentális problémák négyszer gyakoribbak, mint a többi játékosnál.

| depresszió, labdarúgó, szorongás, bulvár
2015-10-07 14:27:08


A depressziósok valóban szürkében látják a világot

Függetlenül a kultúrától, nyelvtől, korszaktól vagy az illető alkotótól, a művészek a depressziót általában sötét színekkel ábrázolják. A tudományos tények m...


Depresszió elleni orrspray

Ketamin származékot tartalmazó orrsprayt engedélyezett a depresszió kezelésére az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA).


Depressziót okozhat a nőknél a túlmunka

Nagyobb a depresszió kockázata azoknál a nőknél, akik heti 55 óránál többet dolgoznak - mutatták ki a University College of London és a londoni Queen Mary Egyetem kutat...


Segíthet a tesztoszteron a férfiak depressziójában

A tesztoszteron kezelés csökkentheti a depressziós tüneteket a férfiaknál - állapította meg nemzetközi kutatócsoport. Eredményeikről a JAMA Psychiatry című szaklapban...


A közösségi média ártalmai

A kutatók három közösségi platformra összpontosították a tanulmányukat, amelyek a legnépszerűbbek voltak a vizsgálatba bevont 143 egyetemi hallgató körében.