Fury mániás depressziója miatt kokainozik

Mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, aki a Rolling Stone magazinnak beszélt mentális problémájáról.

Az interjúban a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 28 éves bajnoka azt mondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, s gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

"Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha leiszom magam" - nyilatkozta Fury, aki állítása szerint október elseje, azaz múlt szombat óta tiszta. - "Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó."

Fury tavaly novemberben nagy meglepetésre győzte le Volodimir Klicskót, s hódította el a legendás ukrán öklöző vb-címeit, ám az idén előbb a júliusra kiírt visszavágót mondta le sérülés miatt, majd két hete az október 29-re tervezett összecsapástól lépett vissza meg nem nevezett egészségi gondjai miatt. A múlt héten aztán az ESPN amerikai sportcsatorna hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint kokain nyomaira bukkantak a bokszoló egyik mintájában, s ezért nem állhat ki a Klicsko elleni csatára.

A profik között százszázalékos mérleggel álló Fury (25 győzelem, 18 KO) ezek után hétfőn botrányos hangvételű twitter-bejegyzésben jelentette be visszavonulását, néhány órával később viszont visszavonta azt.

Fury mostani interjújában azt is elismerte, hogy hosszú ideje egyáltalán nem is edz, így semmiképpen nem tudott volna októberben bokszolni Klicskóval.

A Rolling Stone újságírója rákérdezett tavalyi doppingesetére is. A Brit Doppingellenes Ügynökség ugyanis eljárást indított ellene az év elején, mert állítólag egy 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak, Fury azonban tagadta a vádakat.

"Amennyiben tényleg pozitív mintát adtam, miért engedtek bokszolni a nehézsúly bajnokával novemberben, miért nem tiltottak el februártól?" - kérdezett vissza Fury, aki beperelte a vádak miatt a brit doppingellenes hivatalt és az ökölvívó-szövetséget is.

| depresszió, Tyson Fury, bipoláris személyiségzavar, mániás depresszió, tudatmódosító szer, bulvár
2016-10-06 11:31:04

Web Design & Development Prowebshop