Az étkezés befolyásolja a nők lelkiállapotát

A nőknek sokkal több kulcsfontosságú tápanyagra lehet szükségük jó lelkiállapotuk fenntartásához, mint a férfiaknak – állapította meg a New York Állami Egyetem kutatóinak tanulmánya, melyet a Nutritional Neuroscience című folyóirat közölt.

tápanyag, diéta, psziché, depresszió | InforMed Hírek15   InforMed | Glanz, J.

Egyre több kutató szerint a férfiak és a nők agya között anatómiai és működési különbségek vannak, melyek befolyásolják a lelki betegségek iránti hajlamot. Keveset lehet tudni azonban arról, hogy az étkezési szokások milyen szerepet játszanak a jó lelkiállapot fenntartásában.

Ezért a New York Állami Egyetem kutatói 563 résztvevő - 48 % férfi, 52 % nő - bevonásával felmérést végeztek a közösségi médiában.

Megállapításuk szerint a férfiakra sokkal jellemzőbb a lelki jólét egészen addig, amíg nem lép fel náluk tápanyaghiány. A nők viszont csak akkor vannak jó pszichés állapotban, ha kiegyensúlyozott a táplálkozásuk és egészséges életmódot folytatnak.

Az eredmények magyarázatot adhatnak arra, hogy miért gyakoribb nőknél a pszichés betegség, mint a férfiaknál, hogy a nőknél miért kétszer gyakoribb a szorongás és a depresszió, illetve miért tartanak a depressziós epizódok tovább, mint a férfiaknál. A mai diéták kalóriatartalma magas, de kevés bennük az az agy számára fontos tápanyag.

| tápanyag, diéta, psziché, depresszió
2018-08-28 18:50:54

Web Design & Development Prowebshop