A depresszióról az interneten

A depresszió különböző életszakaszokban érheti az embert. Súlyos betegség, sokkal több, mint "rosszkedv". A szülés utáni depressziótótól az évszakhoz kötődő rendellenességig (SAD - Seasonal Affective Disorder) vagy az enyhe depresszióig az érintett beteget teljes megsemmisülés és letaglózottság érzete foghatja el. Nagyon nehéz kimászni abból a sötét gödörből, amibe a depressziós ember került. A depressziósok azonban nincsenek magukra hagyatva, íme néhány honlap, ahonnan a depresszióval küszködő betegek vagy hozzátartozóik segítséget kaphatnak.

depresszió, honlap, web, internet | The New York Times Health News Service   Medincorp | Myers, A.

depression.com

https://www.depression.com A honlapot a Planet RX, az internetes patika támogatja, ezért hasonló a többihez. A honlapon minden héten szerepel egy történet, naponta egészségi tanácsok olvashatók, és agy kérdőív amelynek segítségével bárki megállapíthatja, depresszióban szenved-e. Áttekintést kaphatunk a depresszió különböző típusairól, különöse hangsúlyt kap a szülés utáni depresszió és a SAD. Gyakorlati tanácsok adnak útmutatót, hogyan küzdjünk meg a helyzettel. A honlap informál az antidepresszánsokról is, azok mellékhatásairól valamint a nem gyógyszeres terápiákról. hasonlóan a többihez, itt is van link a Planet RX online patikájához.

A szülés utáni depresszió

https://www.chss.iup.edu/postpartum/ Az Indiana University of Pennsylvania antropológiai tanszéke valamint a Postpartum Support International által támogatott honlap minden szülő álma. Külön szól az ifjú szülőkhöz, a PSI-tagokhoz és külön a kutatókhoz. Egy fejezet a megelőzéssel is foglalkozik. Élő csevegés is folytatható, valamint a honlap közli államok és megyék szerint a különböző önsegélyző csoportok listáját is.

Wing of Madness: A gyerekek és a depresszió

https://www.wingofmaadness.com/children.htm Ez igen felhasználóbarát honlap, számos linkkel, a könnyebb tájékozódás érdekében még térképet is közöl. Kapcsolt témákról is közöl cikkeket, van egy szekció "Mit tegyünk, amíg nem hat az antidepresszáns?" címmel, valamint egy könyvesbolt, linkkel az amazon.com-hoz, az ajánlott könyvek és zenék listájával. A "New"-re kattintva az újdonságok listáját kapjuk, a frissités dátumával.

Dr. Ivan's Depression Central

https://www.psycom.net/depression.central.html  Igen jól lehet tájékozódni ezen a honlapon, ahol témák szerint fel vannak sorolva a fejezetek. ha rákattintunk arra, ami foglalkoztat, mondjuk a bipoláris rendellenesség, a korspecifikus depresszió vagy csak olvasgatni akarunk a hangulati betegségekről, azonnal egy egész oldal információt kapunk. Hatalmas mennyiségű link áll rendelkezésre, közlik Dr. Ivan írásait, valamint más depresszióban szenvedőkét is, amelyekkel könnyen azonosulhat a felhasználó. Államonként megkapjuk a legjobb pszichiátriai klinikák címét is.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| depresszió, honlap, web, internet
2002-08-01 00:46:12
No menu item defined, wrong database setup!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop