Hirdetés

Mi a téli nyomottság ellenszere?

A séta és sok alvás jelenti a leghatásosabb ellenszert a tél kezdetén és a téli napforduló idején jelentkező depresszió ellen.

tél, depreszió, időjárás, hangulat |

InforMed Hírek13   InforMed


Télen több alvásra van szüksége az embernek. Ezért engedni kell az alvásigénynek és el kell fogadni, hogy ilyenkor az ember több nyugalomra vágyik.

Nem vagyunk már elég sokat a szabadban, ezért egyre kevesebb természetes fényt kapunk. Ha melankolikusnak érezzük magunkat, többet kell a szabad levegőn tartózkodnunk. Odakint még rossz időben is sokkal intenzívebb a fény, mint bent. Ha sokat vagyunk a szabadban, nem csak a rossz hangulatot űzhetjük el, de este jobban is alszunk.

A legtöbb ember nincs hozzászokva ahhoz, hogy a mindenkori évszakhoz alkalmazkodva éljen, minden időben fittek és aktívak akarnak lenni. Ez azonban hiba, mert az ember biológiai élőlény, amely az éves körforgás szerint él.

A téli hónapokban megváltozik a szervezet táplálékigénye is: míg nyáron több fehérjére, addig télen több szénhidrátra van szüksége. A karácsonyi sütemények készítésének nem csak tradicionális okai vannak, hanem a gyors energia felvételt is szolgálják.

Kapcsolódó rovatok:
Pihenés, relaxáció
Alvászavarok
Sport, fitnessz, jóga
Szorongásos betegségek


tél, depreszió, időjárás, hangulat

2015-12-09 13:48:13

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop