Mi a téli nyomottság ellenszere?

A séta és sok alvás jelenti a leghatásosabb ellenszert a tél kezdetén és a téli napforduló idején jelentkező depresszió ellen.


A depresszió kiújulása MRI-vel megjósolható

Az agy mágneses rezonanciás képalkotó vizsgálatával (MRI) megjósolható lehet a súlyos depresszió kockázata - állapította meg egy kis létszámú brit kutatás. A 64 beteg bevonásával végzett vizsgálatban jelentős különbségeket fedezték fel a kutatók a visszaeső depressziós betegek és a gyógyultak MRI-képein - olvasható a JAMA Psychiatry Journal című orvosi folyóiratban.


A profi futballisták harmada küzd depressziós panaszokkal

A nemzetközi érdekvédelmi szervezet, a FIFPro szerint a profi labdarúgók között jóval gyakoribb a depresszió és a szorongás, mint a társadalom egészét tekintve.


Felnőttkori depresszió és az iskolai szekálás

A gyerekkori iskolai csúfolódások és piszkálódások nagy eséllyel vezetnek depresszióhoz, az áldozatok évekkel később is szenvedhetnek a zaklatás következményeitől.


Franciaországi légikatasztrófa - Súlyos depresszióról tájékoztatta iskoláját a másodpilóta, videó az utolsó pillanatokról

A francia Alpokban az előző héten lezuhant német repülőgép másodpilótája 2009-ben arról tájékoztatta repülőiskoláját, hogy "súlyos depresszív epizódon" ment keresztül - közölte kedden a Lufthansa német légitársaság.


Franciaországi légikatasztrófa - Több tízezer németországi munkavállaló titkolja depresszióját a munkaadó előtt

Németországban több tízezren dolgoznak a munkaadó elől eltitkolt depresszióban szenvedve, és csak tavaly majdnem 3 millióan gyógyszerezték magukat azért, hogy megfelelően teljesítsenek a munkahelyükön.


Vegyük komolyan a depressziót!

Mindenki lehet levert, szomorú, rosszkedvű, de ha ez akadályoz valakit a rutinfeladatok elvégzésében, ideje odafigyelni. A felnőttek mintegy 7 százalékát érinti a klinikai depresszió.


Depresszió a gazdaságra is kihat

A depresszióban szenvedők problémáit gyakran alábecsülik,bár kiderült, hogy a világ legsúlyosabb egészségügyi problémái közé tartozik (a WHO adatai szerint). Február 23-án nemzetközi nap lesz a depresszió tudatosságért.


Táplálék-kiegészítők depresszió ellen

Vajon hasznosak és biztonságosak-e a depresszió ellen szedett kiegészítők? A kép elég változatos, egyesek hatékonyságára van bizonyíték, míg másokéra nincs, sőt, van, amelyiket hatástalannak találták.


Depresszió ellenes telefonos alkalmazást fejlesztenek

Depressziót felismerő, a felhasználók fizikai állapotának változását követő és a szükséges orvosi bejelentkezésre is használható telefonos alkalmazást fejleszt egy kínai kórház.


| | | | 5 | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop