A bipoláris betegség és más kórképek

A Glasgow-i egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a bipoláris betegségben szenvedők magas vérnyomása vagy szívbetegsége gyakran marad kezeletlen.


Beszélgetésterápia a depresszió ellen

A beszélgetésterápia különféle formái segíthetnek a depresszióval küszködőknek, de egy nemrégiben készült elemzés szerint nincs olyan típus, amelyik jobb lenne többinél.


Halottnak hiszi magát egy brit férfi

A világ egyik legritkább betegségében, Cotard-szindrómában szenvedő brit férfiról írt a The Daily Telegraph hétfőn. A lap által csak Grahamként említett férfi halottnak hiszi magát.


A patkányok is búskomorkórosak, de ők a hosszabb napoktól

A patkányok is szenvednek a szezonális búskomorságtól, ám ők az emberektől eltérőn nem a rövidülő nappaloktól lesznek kedélybetegek, hanem a hosszabbodóktól - fedezték fel amerikai kutatók.


Hogyan legyünk úrrá a bipoláris betegségen?

A bipoláris betegség (korábbi nevén mániás depresszió) súlyos kór, amelynél az eufóriás fázisok váltakoznak a depressziós szakaszokkal.


Hárompercenként követnek el öngyilkosságot Kínában depresszió miatt

Egyre több áldozatot szed a depresszió Kínában, ahol hárompercenként követnek el depressziósok öngyilkosságot, s ugyanezen idő alatt 11 másik ember kísérli meg eldobni az életét.


Világjárvány lett a depresszió, Magyarországon is sok a beteg

A depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz világviszonylatban a WHO előrejelzése szerint; Magyarországon havi szinten kétszázezer ember szenved depressziós tünetektől.


A kalóriaszegény üdítőitalok talán növelhetik a depresszió kockázatát

Összefüggést talált a kalóriaszegény üdítőitalok fogyasztása és a depresszió megnövekedett kockázata között egy új amerikai tanulmány.


Ne vegye a szívére!

A depresszió többféle módon támadja meg a szívet. Megzavarhatja a szívritmust, fokozza a gyulladást és a vérrögképződést, valamint elárasztja a szervezetet vérnyomásemelő és az artériák merevségét fokozó stresszhormonokkal.


Nagy a depresszió kockázata azoknál, akiket bántalmaztak gyerekkorukban

Először dokumentálták német kutatók, hogy a gyerekkori traumák olyan epigenetikai változásokat indíthatnak el, amelyek következtében maradandóan megváltozik a stresszhormonok termelődését szabályozó rendszer. Génszabályozásuk tartós megváltozása miatt a bántalmazott gyerekeknél később nagy a szorongás, a depresszió és más hangulati zavarok kockázata.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop