A depresszió néhány különös oka

Ha valaki depressziós, de nem találja az okát, lehet, hogy nincs is semmi konkrétum a betegség mögött. Érdemes viszont meggondolni, hogy az alábbi ritka és szokatlan okok közül nem jöhet-e valamelyik számításba.


Minden tizedik amerikai antidepresszánst szed

A tizenkét évesnél idősebb amerikaiak tizenegy százaléka szed valamilyen antidepresszánst - hozta nyilvánosságra az amerikai járványügyi hatóság (CDC) legújabb jelentésében.


A kevés alvás növeli a kismamák szülés utáni depressziójának kockázatát

Az alváshiány erős összefüggésben áll a kismamák szülés utáni depressziójának kialakulásával - figyelmeztet egy átfogó tanulmány.


Csendben szenvednek a brit kismamák a szülés utáni depressziótól

Évente több tízezer brit kismama szenved csendben a szülés utáni depressziótól, mert sokan közülük attól félnek, hogy, ha szakértői segítséget kérnek, akkor elveszik tőlük a csecsemőiket - figyelmeztetnek a szakemberek.


Sok amerikai vonakodik depressziós tüneteiről beszámolni orvosának

Sok amerikai nem beszél családorvosának depressziós tüneteiről, gyakran attól való félelmében, hogy antidepresszáns szedését írná elő az orvos - állapították meg kutatók.


Érzelmi hullámvasúton - Egy pszichiátriai kór természetrajza

Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát. Pedig létezik így együtt, mániás depresszióként a manapság egyre gyakrabban emlegetett pszichiátriai betegség, amit feltűnő hangulatingadozások kísérnek, a mély depressziótól a túláradó vidámságig, végigkísérve a beteg egész életét.


Depresszió, randevú - néhány gyakorlati tanács

A depressziósok számára kihívást jelent az ismerkedés. Ha valaki nincs mosolygós kedvében, de a helyzet megkívánná, hogy vidám legyen, akkor még rosszabb a helyzet. Ugyanakkor új embereket megismerni jelentős örömforrás is. Az alábbi tippek segítenek megkönnyíteni az ismerkedést.


A férfiaknál is jelentkezhet szülés utáni depresszió

Egy brit férfit felmentettek hat hónapos kislánya megölésének vádja alól, miután arra hivatkozott, hogy szülés utáni depresszióban szenvedett - írta a BBC hírportálja (https://www.bbc.co.uk), hozzátéve, hogy Mark Bruton-Young esete felhívta a figyelmet az apává válás nehézségeire.


Az új antidepresszáns az ember belső óráját célozza meg

Az alvászavarok és a depresszió gyakran járnak kéz a kézben. Az álmatlanság, a hajnali ébredés és az éjszakai felriadás a depresszió tünetei vagy figyelmeztető jelei lehetnek, csakúgy, mint az, ha valaki túl sokat alszik vagy napközben fáradt.


Álbébik gyászoló anyáknak (is)

Bizarr terápiát talált ki - ha ugyan annak nevezhető - egy brit nő olyan asszonyok számára, akik elvesztették gyermeküket. Álbébit, amely megszólalásig hasonlít egy élő csecsemőre.


| | | | | | | | 9 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop