Minden tizedik amerikai antidepresszánst szed

A tizenkét évesnél idősebb amerikaiak tizenegy százaléka szed valamilyen antidepresszánst - hozta nyilvánosságra az amerikai járványügyi hatóság (CDC) legújabb jelentésében.


A kevés alvás növeli a kismamák szülés utáni depressziójának kockázatát

Az alváshiány erős összefüggésben áll a kismamák szülés utáni depressziójának kialakulásával - figyelmeztet egy átfogó tanulmány.


Csendben szenvednek a brit kismamák a szülés utáni depressziótól

Évente több tízezer brit kismama szenved csendben a szülés utáni depressziótól, mert sokan közülük attól félnek, hogy, ha szakértői segítséget kérnek, akkor elveszik tőlük a csecsemőiket - figyelmeztetnek a szakemberek.


Sok amerikai vonakodik depressziós tüneteiről beszámolni orvosának

Sok amerikai nem beszél családorvosának depressziós tüneteiről, gyakran attól való félelmében, hogy antidepresszáns szedését írná elő az orvos - állapították meg kutatók.


Érzelmi hullámvasúton - Egy pszichiátriai kór természetrajza

Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát. Pedig létezik így együtt, mániás depresszióként a manapság egyre gyakrabban emlegetett pszichiátriai betegség, amit feltűnő hangulatingadozások kísérnek, a mély depressziótól a túláradó vidámságig, végigkísérve a beteg egész életét.


Depresszió, randevú - néhány gyakorlati tanács

A depressziósok számára kihívást jelent az ismerkedés. Ha valaki nincs mosolygós kedvében, de a helyzet megkívánná, hogy vidám legyen, akkor még rosszabb a helyzet. Ugyanakkor új embereket megismerni jelentős örömforrás is. Az alábbi tippek segítenek megkönnyíteni az ismerkedést.


A férfiaknál is jelentkezhet szülés utáni depresszió

Egy brit férfit felmentettek hat hónapos kislánya megölésének vádja alól, miután arra hivatkozott, hogy szülés utáni depresszióban szenvedett - írta a BBC hírportálja (https://www.bbc.co.uk), hozzátéve, hogy Mark Bruton-Young esete felhívta a figyelmet az apává válás nehézségeire.


Az új antidepresszáns az ember belső óráját célozza meg

Az alvászavarok és a depresszió gyakran járnak kéz a kézben. Az álmatlanság, a hajnali ébredés és az éjszakai felriadás a depresszió tünetei vagy figyelmeztető jelei lehetnek, csakúgy, mint az, ha valaki túl sokat alszik vagy napközben fáradt.


Álbébik gyászoló anyáknak (is)

Bizarr terápiát talált ki - ha ugyan annak nevezhető - egy brit nő olyan asszonyok számára, akik elvesztették gyermeküket. Álbébit, amely megszólalásig hasonlít egy élő csecsemőre.


Az aszpirin csökkenti az antidepresszánsok hatékonyságát

Az aszpirin és más gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szerek ronthatják az antidepresszánsok hatékonyságát - közölték hétfőn amerikai kutatók.


| | | | | | | | 9 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop