Egyszerű, de hatásos stratégiák depresszió ellen

2023. 11. 13

Ha valaki depressziós, különösen akkor, ha bipoláris betegségben szenved (korábbi nevén mániás depresszió), az önsegítő technikák nem helyettesítik a szakorvosi segítséget. De ha valaki már gyógyszert szed és pszichoterapeutához jár, akkor is sok minden tehet még azért, hogy jobban érezze magát, ráadásul mindez egy fillérjébe sem kerül.

A depresszió testi tünetei

2023. 10. 05

A legtöbben ismerik a depresszió érzelmi tüneteit, de azt már kevesebbet tudják, hogy számos testi panasz is kísérheti. Ennek megnyilvánulásai a többek közt az alábbiak:

Bipoláris betegség és párkapcsolat

2023. 10. 03

Minden párkapcsolatban vannak kihívások, de különösen ott, ahol az egyik félnek bipoláris rendellenessége van. Ennek ellenére lehet jó ez a kapcsolat, és mindkét fél életét gazdagíthatja. A lehetséges veszélyekre azonban az alábbiakban hívjuk fel a figyelmet.

Tévhitek a depresszióval kapcsolatban

2023. 05. 08

Számtalanszor hallunk olyan kijelentéseket, hogy a depresszió csak a fejben létezik, vagy hogy csak a nőket érinti, netán, hogy a depresszió az egész életet elkíséri.

Tudatos jelenlét és önszabályozás

2023. 02. 23

A jövőre való felkészülés képessége is elengedhetetlen a boldoguláshoz, amiben a rezilienciának – a rugalmas megküzdésnek – kulcsszerepe van.

Mániás-depressziós betegség

2022. 10. 12

A mániás-depressziós vagy más néven bipoláris betegség olyan állapot, melyben a depresszió mániás vagy mérsékeltebb fokú izgatottsággal járó periódusokkal váltakozik.

Hogyan legyünk úrrá a bipoláris betegségen?

2022. 09. 06

A bipoláris betegség (korábbi nevén mániás depresszió) súlyos kór, amelynél az eufóriás fázisok váltakoznak a depressziós szakaszokkal.

A pszichés problémák és az évszakok váltakozása

2020. 10. 15

A napsütés, a meleg, a hosszúra nyúlt nappalok, és ennek nyomán a könnyű ruházat kellemes viselete a legtöbb ember számára már önmagában is egy felszabadult, könnyű érzéssel párosul.

A járvány miatt sok embernek bezárult a világ

2020. 04. 01

Az európai összehasonlításban kifejezetten zárkózottnak számító idősebb korosztály egy részét különösen érzékenyen érintik a járvány terjedésének lassítását célzó rendkívül fontos korlátozások.

A téli depresszióról

2019. 12. 17

Az év végi kimerültség, fényhiány a magyar lakosság 10-12 százalékánál vezet téli depresszióhoz.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop