Ön cukorbeteg lesz?

Az amerikai felnőttek jelentős része szerint egy krónikus betegség fellépése rosszabb, mint egy válás, vagy a munkahely elvesztése. Sokan félnek a krónikus betegségektől, de ez nem elég ahhoz, hogy megváltoztassák például az étrendjüket vagy más szokásaikat.

cukorbetegség, diabétesz, életmód | InforMed Hírek7   InforMed
Az Amerikai Cukorbeteg Szövetség megbízásából történt egy új felmérés, ami szerint az emberek 52 %-a rosszabbnak ítéli egy krónikus betegség kialakulását, mint egy sor más problémát, például a munkahely elvesztését, egy válást, vagy jelentős adósság felhalmozódását. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a legtöbb felnőtt tisztában van azzal, hogy milyen tevékenységei vezetnek emelkedett kockázathoz, mégis jelentős részük ragaszkodik ezekhez a viselkedésekhez.

A részvevők 66 %-a szerint kockázatos, ha kihagynak egy orvosi vizsgálatot, mégis 50 %-uk megteszi ezt. Hasonlóan, 70 % állítja, hogy az egészségtelen súlytöbblet kockázattal jár, de 46 % mégsem tesz érdemben a túlsúlya ellen.

Azok az egyének, akik saját bevallásuk szerint különösen magas kockázattal számíthatnak cukorbetegség kialakulására, 83 %-ban számolnak be túlsúlyról vagy elhízásról. Ugyanebben a csoportban 67 % helytelen diétát követ, és 62 % fenntartja a kóros súlytöbbletet.

„Az emberek többsége kerüli az extrém tevékenységeket, mert ezek különös veszéllyel járnak” – állítja a szövetség elnöke. – „De ugyanezek az emberek azok, akik naponta kockáztatnak azáltal, hogy fenntartják azokat a kockázati tényezőket, amelyek egy súlyos krónikus betegség kialakulásához vezethetnek.”

A vizsgálat az USA-ban zajlott az elmúlt hónapokban, és 2516 felnőtt megkérdezésével készült.

| cukorbetegség, diabétesz, életmód
2009-03-29 21:21:24


Anorexia gének

Genetikai oka is lehet az anorexiának egy nemzetközi kutatócsoport szerint: nagy létszámon végzett tanulmányukban azonosították a 12-es kromoszóma egyik szakaszát, melyn...


Gyakori étkezési zavarok

Az étkezési zavarban szenvedők - bár sokan titkolják, vagy nem ismerik fel betegségüket - egyre nagyobb számban keresik fel az orvost.


A véltnél gyakoribb az evészavar a fiatal fiúknál és férfiaknál is

Az evészavart leginkább fiatal nők betegségének tartják, ám egy új kutatás szerint a korábban véltnél gyakoribb a fiatal fiúknál és férfiaknál is.


Genetikai oka is lehet az anorexiának

Egy amerikai kutatás szerint genetikai oka is lehet az anorexiának, amelyről eddig sok szakember azt feltételezte, hogy kizárólag társadalmi és pszichológiai nyomás vált...


A falási rohamokon is segíthet a viselkedésterápia

A normál súlyúak öt százaléka és a túlsúlyosak 40 százaléka szenved rendszeres, kontrollálhatatlan falási rohamoktól - svájci kutatók szerint a viselkedésteráp...


hirdetés