Anorexia és bulimia: új irányelvek Skóciában

A skót egészségügyi szolgálat új irányelveket adott ki a táplálkozási rendellenességben, elsősorban az anorexiában és bulimiában szenvedők ellátásával kapcsolatban.

Anorexia, Bulimia | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
Az irányelvekben külön ajánlás foglalkozik a tizenévesek kezelésével, és felhívja a figyelmet arra, milyen fontos az interneten található információ helytállósága.

Skóciában becslések szerint több mint 80 ezren szenvednek táplálkozási rendellenességekben. Néhány a közelmúltban bekövetkezett tragédia, mint egy évek óta anorexiás kamaszlány halála hívta fel a figyelmet arra, hogy az eddigi irányelveket felül kell vizsgálni. Nem azt mondom, hogy szándékosan ölték meg – mondja az anya –, de mindent meg kell tenni azért, hogy ilyen tragédia soha többé ne következhessék be.

Dr. Harry Miller pszichiáter szerint nincs megfelelő szakellátás, és ahol van, az is csak járóbeteg-ellátás keretében történik, szükséges lenne az anorexiások és a bulimiások szakszerű, klinikai ellátása. Ez a szolgáltatás Anglia legtöbb részén már működik – mondja a pszichiáter.

BBC News
| anorexia, bulimia
2006-11-19 19:58:04