A láz javít az autista gyerekek állapotán

Amerikai kutatók vizsgálata szerint a láz átmenetileg javít az autisták állapotán, és ez a felfedezés lehet a gyógyítás kulcsa is. Úgy tűnik, a láz helyreállítja az autisták agyi idegsejtjei közötti megszakadt kapcsolatot, a gyermek, ha lázas, képes interakcióra és társas kapcsolatokra.

autizmus, láz | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Dr. Andrew Zimmerman, baltimore-i gyermek-ideggyógyász így beszélt a felfedezésről: – A vizsgálat eredményei azért oly fontosak, mert kiderült, bizonyos külső élmények vagy körülmények hatására az autisták agya alakítható, azaz képes megváltoztatni a meglevő idegi kapcsolatait és újakat létrehozni.

A Pediatrics című folyóiratban megjelent vizsgálatban 30 autista gyerek vett részt, életkoruk 2-18 év volt, és legalább 37,6 fokos lázas állapotban, illetve az után figyelték meg őket.

A lázas gyerekek több mint 80 százalékánál javulást tapasztaltak a viselkedésben, 30 százalékuknál ez a változás egészen drámai volt. A változások közé tartoztak olyan jelenségek, mint a koncentráció idejének meghosszabbodása, a több beszéd, a szemkontaktus javulása és a kielégítőbb általános kontaktus mind a felnőttekkel, mind a többi gyerekkel.

Az autisták szülei már korábban is jelezték ezt a megfigyelést, de most először történt célzott vizsgálat ez ügyben. A szakemberek szerint további széles körű vizsgálatokra van szükség, hogy kiderítsék, pontosan hogyan is hat a lázas állapot az autistákra.

Az Egyesült Államokban 1,5 millióan szenvednek az autizmus valamilyen formájában, a csökkent társadalmi interakciókkal, a szóbeli és nem szóbeli kommunikáció zavaraival járó betegség oka mindmáig ismeretlen.

Reuters
| autizmus, láz
2007-12-04 20:30:32
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop