Esőemberek…

Az autizmusról az Esőember című filmig többségünk alig hallott. Dustin Hoffman káprázatos alakításának köszönhetően szinte mindent megtudhattunk erről a betegségről, amit az agy fejlődési rendellenessége okoz. Tünetei már a korai gyermekkorban jelentkeznek…


Az autizmus és az agy gyulladásos folyamatának összefüggése

Sikerült meggyőző bizonyítékokat találni arra, hogy az autizmus egyes esetekben az agyban lezajlott gyulladáshoz köthető. A kutatók azonosítottak bizonyos immunrendszeri összetevőket, amelyek az autistáknál rendszeresen aktiválódnak.


A NASA az „Esőember” agyát kutatja

Az 1988-ban bemutatott „Esőember” című film Dustin Hoffmannal a főszerepben nagy siker volt, és ráirányította az emberek figyelmét az autizmus problémájára. A film hőse valódi személy, a Utah államban élő, ma 53 éves Kim Peek.


Pszichopátia

Személyiségfejlődési zavarnak tartják, nem betegségnek. A "pszichopata" megjelölés egyébként nem szükségképpen negatív ítélet valakiről, mert az ilyen személyiségek néha kiemelkedő fizikai és szellemi teljesítményekre képesek.


Személyiségzavar: anatómiai háttér?

A tudomány fejlődésével egyre több lelki és pszichés betegség testi, élettani, anatómiai hátterére derül fény. Angol kutatók az antiszociális személyiségzavar anatómiai jellemzőit keresték.


Pszichológusok segítik a sportolókat a teljesítmény fokozásában

A kamaszfiú először morgott, amikor szülei azt tanácsolták neki, hogy keressen fel egy pszichológust: "Azt hiszitek, hogy érzelmi problémáim vannak" - fortyant fel a 15 éves Shelley Peirce.


Állati ösztöneink elemzése

Felkeltette érdeklődésemet dr. Joel Gavriele-Gold könyve. "Amikor az állatok a partnerek közé állnak" címmel. Erre megvolt a jó okom, a férjem lovai. Az emberek általában nem a versenylovakra gondolnak, ha valakinek a kedvenc állatkájáról van szó, de Michael úgy kezelte a lovait. És igenis közénk álltak.


Megkérdeztük: Segít-e az ima a gyógyulásban?

K: Előfordulhat-e, hogy az imádság valóban segít valakinek a gyógyulásban?


Tanulmány a hazugság pszichológiájáról

Minden tizedik ember, amikor hazudik, meggyőzi magát, hogy az igazat mondja, ami azért aggasztó, mert eszerint egyesek képesek immunissá válni a hazugságvizsgáló gépekkel szemben.


Könyv a női agresszióról

Ha már szóval nem bírja, bírja ököllel.


| 11 |

Web Design & Development Prowebshop