Az autizmus korai jelei

Az autizmust általában kétéves kor előtt nem diagnosztizálják, bár egyeseknél már jóval korábban megfigyelhetők bizonyos jelek.

Egy tanulmány szerint a CIA-ügynökök leplezik le a legbiztosabban a hazugokat

2021. 10. 05

A CIA-ügynökök nagyobb valószínűséggel állapítják meg, ha valaki hazudik, mint a pszichológusok vagy egy szövetségi bíró. De még a leggyakorlottabb hazugságvizsgálót is megtéveszthet egy gyakorlott csaló.

Viselkedési zavarok

2021. 10. 05

Viselkedésen azokat a személyiség-fejlődés során kialakult mintákat értjük, amelyek az én sajátos viszonyulását jelzik mindenkori önmagához, valamint, szűkebb és tágabb társadalmi közegéhez.

Autizmus: korai jelek

2021. 10. 05

Az agyról készített MRI felvételek már jóval a tüneteinek megjelenése előtt utalnak az autizmusra, állapította meg egy új amerikai tanulmány, mely a Nature című brit tudományos lapban jelent meg.

A feldolgozott élelmiszer és az autizmus

2019. 06. 27

A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása lehet az oka annak, hogy növekszik az autizmus gyakorisága – vélik a Közép-Florida Egyetem (UCF) orvostudományi karának kutatói

Az autizmus korai jelei

2018. 10. 24

A szülők okkal-joggal félnek az autizmustól, hiszen ez a titokzatos agyi rendellenesség képtelenné teszi a gyereket a beszédre és a többiekkel való együttműködésre. Az autizmust általában kétéves koruk előtt nem diagnosztizálják, bár egyeseknél már jóval korábban megfigyelhetők bizonyos jelek.

Fokozza az autizmus kockázatát egy rovarirtószer

2018. 08. 17

Nagyobb valószínűséggel születik autista gyereke azoknak a nőknek, akiknek a terhesség ideje alatt magas DDT-szintet (erős rovarméreg) mérnek a vérében - derült ki egy új tanulmányból, amely több mint egymillió finn kismamától vett vérminták elemzésére épült.

Autista vásárlói érdekében "csendes órát" vezetett be egy brit áruházlánc

2018. 07. 23

Autista vásárlói érdekében heti egy "csendes órát" vezetett be a brit Morrisons szupermarketlánc - számolt be róla a BBC hírportálja

Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját Budapesten

2018. 03. 28

Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját, amely Budapesten, a felújított Heim Pál kórház Madarász utcai részlegében kapott helyet - mondta el Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója.

OS - A Mars autistákért Alapítvány közleménye

2018. 03. 28

Csak Budapesten naponta minimum egy autizmus diagnózist adnak ki. A legoptimistább becslések szerint is minden 100. gyerek autizmussal jön világra. A Mars Alapítvány kampányában VR filmen keresztül mutatja meg, mit érez egy autista gyerek.

Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány

2018. 03. 13

Speciális tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáldon, az intézmény különleges programokkal várja ősztől a fogyatékkal élő, illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat - közölte az alapítvány az MTI-vel kedden.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop