Kézremegés

Kézremegés, stressz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Katalin!

18 éves fiú vagyok. Tanácsát szeretném kérni. Pár napja vettem észre, hogy az egyik ujjam enyhén remegett pár másodpercig. Ezt valószínűleg el is felejtettem volna, de este elalvás előtt ismét remegni kezdett az egyik ujjam és a karomban is rángatózott egy izom. Nem érzem magam hypochonder-nek, de ettől megijedtem. Tegnap és ma is többször rángatózott valamelyik ujjam, és miközben ezt írom is megrándult párszor. Abban biztos vagyok, hogy ilyen ezelőtt még nem fordult elő velem. A félelmem oka az, hogy egy műsorban hallottam, hogy egy Parkinson kórban szenvedő beteg elmesélte, hogy nála minden azzal kezdődött, hogy a kezében elkezdett rángatózni egy izom...

Az utóbbi időben nem végeztem megterhelő fizikai munkát. Ha esetleg attól lehetne. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen időszakos kézremegést mi válthat ki? Nem akarok állandóan a legrosszabbakra gondolni. Egyáltalán forduljak orvoshoz? Mert nem múlt el ezalatt a pár nap alatt. Bevallom azt szeretném, ha megnyugtató választ adna.

Előre is köszönöm a válaszát

Felfokozott idegi tevékenység, szorongás jelentkezhet szemizom-mozgás, illetve egyéb izmok átmeneti rángatózásával. Több időt töltsön a friss levegőn, étkezzen kielégítően, esetleg jógázzon. Panaszai biztos maguktól múlnak. Az ön kora nem éppen tipikus Parkinson- kor indulása, bár bármiféle szisztémás idegrendszeri betegség is kezdődhet bizonytalan tünetekkel. Bár ennek valószínűsége is kicsi, ha néhány hét alatt sem szűnnének a javaslatokra panaszai, forduljon ideggyógyászhoz.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| kézremegés, stressz
2002-07-11 14:39:12


Web Design & Development Prowebshop