Kitaszítottság

sziv, pulzus, stressz, szív | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Egy Ön által biztosan ismeretes problémával fordulok Önhöz! Kb. 2 hónapja este, hazafelé menet heves szívdobogást éreztem, és a kezem izzadni kezdett, majd a hideg rázott. Kihívtuk az ügyeletes orvost, aki megvizsgált, és Valeriana szedését javasolta. 2 héttel később felkerestük a háziorvosunkat, aki Rudotelt (1/2, 1/2, 1) és Betalocot (1/2, 1/2) irt fel elküldött EKG-ra és teljes vérképre.

A leletek negatívak lettek. Ő azt mondta, hogy a stressz eredményezi ezt a heves szívdobogást, ami az igazat bevallva nagyon kellemetlen érzés. Azt mondta, hogy nem kell ezzel állandóan foglalkoznom, azzal csak rosszabbodik a helyzet. Sajnos ezt nem tudom betartani, mert szinte egy óra sem múlik el anélkül, hogy ne mérném a pulzusomat. Félek attól, hogy mi lesz velem, ha ez a "roham" egyedüllétemkor tör rám? Gyakran gondolok arra, hogy talán bele is halhatok, megállna a szívem. Eddig semmiféle gyógyszert nem szedtem, kórházban egy napot sem töltöttem.

Magamról: 24 éves lány vagyok, egy éve dolgozom iskolatitkárként, elég rossz munkahelyi körülmények között (munkatársak kitaszítása) és az otthoni helyzetem (édesanyámmal élek - édesapám 3 éve halt meg szívinfarktusban) sem a legboldogabb. Egyedül a párom a vigaszom. Ő talán megért, bár ez a túlzott aggodalmaskodás már az ő idegeire is megy.

Az utolsó ilyen "roham" kb. 3 hete volt, és azóta a Rudotelt felváltottam a Valeriánával. A Rudoteltől állandóan álmos voltam, képtelen voltam dolgozni, a hétvégéket szinte teljesen átaludtam.

Kérem, adjon tanácsot!

Próbáljon munkahelyi körülményein változtatni, béküljön ki a kollégákkal. Mit jelent a kitaszítottság, mi az oka? Nem állnak szóba magával talán? Ez éppen elég ahhoz, hogy rosszul érezze magát. Ideges panaszaiba nem fog belehalni.Ne aggódjon folyton, ne mérje a pulzusát, inkább sportoljon, menjen el úszni, főzzön jókat a párjának. Menjen férjhez!

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| szív, pulzus, stressz
2002-07-11 15:09:13


Nehéz diagnózis

Ha aggódik, hogy téves a diagnózis, feltehet néhány kérdést, hogy eloszlassa a félreértést, és megnyugodjon.


A depresszió testi tünetei

A legtöbben ismerjük a depresszió érzelmi tüneteit, de arról már kevesebbet tudunk, hogy ezt a betegséget számos testi panasz is kísérheti.


Beteget jelentenek a stressz miatt a fiatalok

Egy brit kutatás szerint a fiatal munkavállalókra sokkal jellemzőbb, hogy beteget jelentenek a stressz miatt, mint idősebb társaikra. A fiatalok körében több az elvárás,...


Minden tizedik dolgozó volt már depresszió miatt távol munkájától

Minden tizedik dolgozó volt már depresszió miatt távol munkájától - állapították meg hét európai országban készült felmérésükben az Európai Depresszió Szövets...


Énekelni tud, beszélni alig

Énekelni kiválóan tud, beszélni viszont alig egy 41 éves brit nő igen ritka betegsége okán.