A szívem össze-vissza ver, csürcsög

pulzusszám, extrasystole, béta-blokkoló, szívbetegség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Kedves Doktornő !

Másfélévvel ezelőtt jelentkezett a következő tünetem -legtöbbször túlhajtott napok után - úgy érzem , hogy szívem össze-vissza ver , és csak úgy emlegetem " csürcsög", olyankor nem kapok rendesen levegőt, mélyeket kell lélegeznem.

Van mikor lefekvéskor jelentkezik, és el kell tellni egy kis időnek, míg rendeződik a szívverésem.Gyakran hidegfront érkezésekor is jelentkezik.

Elmentem egy szívorvoshoz , aki azt mondta szívbillentyű "vastagodásom van", adott gyógyszert, amit egy éves keresztül kellett volna szednem (sajnos a nevére már nem emlékszem), de a gyógyszer szedésekor még rosszabbul éreztem magam , ezért nem szedtem tovább , és bevallom őszintén nem mentem vissza az orvoshoz, gondolván arra , hátha rendbejön gyógyszer nélkül is.De sajnos, rendszeresen jelentkeznek a tünetek.

Szeretném megkérdeni, mit tegyek ? Kell -e ennek a problémának túl nagy jelentőséget tulajdonítani.Negyvenhárom éves nő vagyok, és bizony a mai túlhajszolt világban van úgy, hogy napi 12-16 órát is dolgozni kell.

Válaszát köszönöm !

Ha a kardiológus (szívspecialista) részletes kivizsgálás után szervi szívbajt nem állapított meg, akkor nagy a valószínűsége, hogy panaszait valóban a kimerültség, és nem a szív betegsége okozza; hátterében a vegetatív idegrendszer fokozott működése áll. Ha frontra, izgalomra szíve szaporábban ver, vagy néha egy-egy nagyobbat üt (ez az ún. extrasystolia), ezen egy kevés ún. béta-blokkoló gyógyszerrel (Betaloc, Trasicor, Visken, stb.) segíthet. Esetenként kevés nyugtatóval kiegészíthető a kezelés. Tehát nem rendszeres, csak alkalmankénti, minél ritkább gyógyszeres kezelést javaslok. Azonban a legjobb gyógymód a lazítás...elég a napi tíz óra munka is, inkább dolgoztasson másokat!

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| pulzusszám, extrasystole, béta-blokkoló, szívbetegség
2002-07-11 15:23:21

Web Design & Development Prowebshop