A depresszió testi tünetei

A legtöbben ismerjük a depresszió érzelmi tüneteit, de arról már kevesebbet tudunk, hogy ezt a betegséget számos testi panasz is kísérheti.


Nehéz diagnózis

Ha aggódik, hogy téves a diagnózis, feltehet néhány kérdést, hogy eloszlassa a félreértést, és megnyugodjon.


Beteget jelentenek a stressz miatt a fiatalok

Egy brit kutatás szerint a fiatal munkavállalókra sokkal jellemzőbb, hogy beteget jelentenek a stressz miatt, mint idősebb társaikra. A fiatalok körében több az elvárás, de a tüneteket is jobban felismerik.


Minden tizedik dolgozó volt már depresszió miatt távol munkájától

Minden tizedik dolgozó volt már depresszió miatt távol munkájától - állapították meg hét európai országban készült felmérésükben az Európai Depresszió Szövetség (EDA) kutatói.


Énekelni tud, beszélni alig

Énekelni kiválóan tud, beszélni viszont alig egy 41 éves brit nő igen ritka betegsége okán.


A visszautasítás valódi fájdalmat okoz

Az agy fizikai fájdalomra reagáló területei átfedésben vannak azokkal, melyek a társas visszautasításra válaszolnak - állapították meg szakításon frissen átesett emberek agyát képalkotók segítségével tanulmányozva amerikai kutatók.


A fájdalmat is beképzelhetjük magunknak

A fájdalom is eldőlhet a fejben - derítették ki német kutatók. Egy ideje ismert, hogy a pozitív gondolatok gyorsíthatják a felépülést, de fordítva a negatív gondolkodás is hatással van fájdalomérzetünkre.


Dalai láma: a harag és a félelem károsítja az egészséget

A harag, a gyűlölet és a félelem olyan emberi érzelmek, amelyek fizikailag felemésztik a szervezetet, betegséget okozhatnak - mondta a XIV. dalai láma Budapesten a zsúfolásig telt Papp László Sportarénában tartott előadásában vasárnap délután.


A placebo valóban csillapítja a fájdalmat

Német kutatók MRI-felvétellel bizonyították, hogy a placebo-hatás nem csupán pszichés, mint eddig gondolták, hanem fizikailag is követhető. Placebo-hatásról akkor beszélünk, ha valaki az állapotát nem befolyásoló inaktív hatóanyagra vagy ál-kezelésre reagál, a páciens azt hiszi, valódi segítséget kap.


A fájdalomkapu zárva

Mindennapi életünkben fontos szerep jut a fájdalomnak: kíséri születésünket, és életünk során többször is találkozunk vele, a legkülönbözőbb formában. Hol segít, hol akadályoz...


1 | |

Web Design & Development Prowebshop