Főoldal » Betegségek » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szexuális működés zavarai »

Nemi identitás zavarok

A nemi identitás zavarát a másik nemhez való tartozás óhaja, vagy az a tévhit jelenti, hogy valaki a nemi hovatartozással össze nem illő test "csapdájába" esett.


Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Tettes és/vagy áldozat

Egy friss brit kutatás eredményei szerint sokan vélik úgy, hogy bizonyos körülmények fennállása esetében a nemi erőszak áldozatai legalább annyira felelősek a bűncselekmény megvalósulásáért, mint az elkövetők. A kutatás szerint ráadásul a nők azok, akik nagyobb arányban hajlanak arra, hogy az áldozatot is hibáztassák…


Viagra nőknél

A Journal of the American Association oldalain olvashatunk egy vizsgálatról, amelyben kutatók arról számolnak be, hogy az erekciós zavarok esetén alkalmazott gyógyszercsökkentheti az antidepresszánsokat szedő nőknél jelentkező szexuális problémákat.


A pedofilek agya „rosszul van drótozva”

A pedofilokról, akikről sokáig azt hitték, hogy beteges viselkedésük gyermekkori trauma eredménye, kiderült, hogy agyukban sokkal kevesebb a fehérállomány, amelyben a fontos agyi kapcsolatok jönnek létre.


Nők szexuális problémái

A nők 40 százalékánál valamilyen fokú szexuális diszfunkció, működési zavar tapasztalható, állítják amerikai kutatók.


A leszbikusok és az illatok

Egy svéd kutatócsoport megállapította, hogy a leszbikusok másképp reagálnak az emberi feromonok illatára, mint a heteroszexuális nők. A feromonok állatoknál különféle viselkedési válaszokat, többek közt a szexuális viselkedés reakcióját kiváltó vegyi anyagok.


A nők csökkent nemi vágyának kezelése

– Sokszor nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy egy nő beismerje az orvosának, valami nincs rendben a hálószobában – mondja dr. Hilda Hutchinson, manhattani nőgyógyász. – Megpróbálunk azok számára is segítséget nyújtani, akikben nincs meg a kellő érdeklődés a szex iránt.


Kétséges, van-e egyáltalán biszexuális férfi

Chicagói és torontói pszichológusok egy tanulmánya szerint felmerül a kérdés, létezik-e valójában férfi biszexualitás. A kutatók tanulmányozták a magukat biszexuálisnak valló férfiakat, és azt tapasztalták, hogy legtöbbjüket általában egy másik férfi” tudta felizgatni.


A nők orgazmusában a géneknek is szerepük van

A nők orgazmuskészségét legalábbis részben, a génjei határozzák meg, tehát nem róható fel egyértelműen a kulturális hatásoknak, állítja egy új kutatási jelentés.


Német bíróság: spermadonor, nővé operált férfit nem lehet anyaként bejegyezni

Nem lehet anyaként bejegyezni azt a transznemű nőt, akinek a még férfiként lefagyasztott spermájával megtermékenyített petesejtből születe...


Donald Trump: az amerikai hadseregben ezentúl nem szolgálhatnak transzneműek

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az amerikai hadseregben ezentúl sehol, semmilyen poszton és rangban nem szolgálh...


Gyermeket hozott világra egy transznemű férfi Ausztriában

Gyermeket hozott világra egy transznemű férfi az ausztriai Graz térségében - értesült a Kleine Zeitung című osztrák lap.


Indonéz elnök: az új kasztrációs törvény a pedofília megszűnéséhez vezethet

Az új kémiai kasztrációs törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez vezethet Indonéziában Joko Widodo elnök reményei ...


Dániában már nem sokáig számít mentális zavarnak a transzneműség

A koppenhágai törvényhozás pártjai kedden megegyeztek, hamarosan módosítják a törvényt annak érdekében, hogy a transzszexualitás ne szám...


hirdetés