Egy tanulmány szerint a jóképű férfiak nagyobb szexuális kielégüléshez tudják juttatni a nőket

MIAMI, USA - Ürítsd fenékig a poharat, Átlagember, a popsztárok, színészek és más hírességek is mindent megkapnak, amit csak akarnak. És nemcsak milliókat keresnek tehetségükkel és jó külsejükkel, de jobb szeretők is, mint azt egy tanulmányból megtudhattuk.

orgazmus, kielégülés, szex, férfiak, nők, jóképű, nÅ‘k | The New York Times Health News Service   Medincorp | Norton, C.

Elég elszomorító, nem? Egy nemzetközi pszichológiai konferencián felolvastak egy tanulmányt, mely szerint azoknak a nőknek, akik vonzó férfiakkal bújnak ágyba, sokkal jobb a szexuális életük, mint akik egy "szürke, normális átlagemberrel".

Az olyan férfiak, mint mondjuk Brad Pitt, akiket a nők a megjelenésük miatt bálványoznak, sokkal nagyobb valószínűséggel nyújtanak feleségüknek vagy barátnőjüknek nagyobb kielégülést, mint genetikaileg kevésbé szerencsés fivéreik.

Az American Psychological Society Miaimiban tartott konferenciáján felolvasott tanulmány szerint minél vonzóbb egy nő partnere, annál teljesebb a szexuális kielégülése. Alapjában véve - de csak nagyon alapjában véve - a csinos külső egyenlő az orgazmussal.

A Florida Atlantic University tudósai megállapították, hogy bár sok nőt az anyagi biztonság és az utódokkal való törődés képessége ösztönöz, amikor egy életre szóló párt választ, a jó külső szintén fontos tényező, amikor gyermekeiknek apát választanak.

Dr. Todd Shackelford pszichológus, a tanulmány társszerzője szerint a nőknek több orgazmusuk van a csinosabb férfiakkal, mert evolúciós kapocs van a jó külső és a jobb minőségű gének között.

Azok a nők, akik orgazmust élnek át, nagyobb eséllyel esnek teherbe, mert az izmok összehúzódása segíti a spermát a petesejthez eljutni. Dr. Shackelford, a kutatócsoport vezetője szerint: "A jó megjelenés nagy mértékben örökletes tulajdonság és a jó gének mutatója lehet."

A tanulmány során közel 400, stabil heteroszexuális kapcsolatban élő nőt kérdeztek meg. Koruk 17 és 62 év között volt, átlagosan 23 év. A kapcsolat hossza 1 hónap és 40 év között változott.

A névtelen alanyokkal végzett tanulmány során megkérdezték a nőket, hogy a legutolsó nemi együttlétnél volt-e orgazmusuk, majd megkérdezték, mennyire tartják vonzónak a partnerüket. 

Azt állapították meg, hogy a parner attraktivitásának foka sokkal jobban jellemezte a nők egészséges szexuális életét, mint az, mennyire vannak a nők általában véve megelégedve az adott viszonnyal.

Dr. Shackelford így beszélt erről: "A tanulmányból az derül ki, hogy a nők orgazmusa evolúciósan manipulatív stratégia arra, hogy a jobb minőségű génekkel rendelkező férfiakat ki tudják választani." A kutatók szerint míg a szépség a másik szempontjából szubjektív dolog, a hírességek és a popsztárok általában azt képviselik, ami a modern társadalomban vonzónak számít.

Megjelent: The Independent, London

| orgazmus, kielégülés, szex, férfiak, nők, jóképű
2002-07-31 17:23:31
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop