Nemi vágyakat ösztönző illatok

Nem kell többé kaviár, pezsgő, rózsák és drága parfümök. Egy új tanulmány megtalálta a választ, hogy miként lehet kiváltani a nőkből a nemi vágyat: például a babahintőpor illatával és más kellemes aromákkal.

A kísérletek során bebizonyosodott, hogy a Good and Plenty cukorkák, a babahintőpor, az uborka és a levendula illatának hatására jelentős mértékben intenzívebbé vált a hüvelyi vérkeringés, ami köztudottan a nemi vágy egyik jele.

Sok elmélet foglalkozik az illatok és a nemi vágy közötti kapcsolattal. A tanulmány szerzője, dr. Allan R. Hirsch, a chicagói Smell & Taste Treatment and Research Foundation munkatársa úgy gondolja, hogy egyes illatok kellemes és boldog emlékeket idéznek fel, ez feldobja az embert, ami által megnő a szexualitás iránti fogékonyság is.

Egy másik elképzelés szerint bizonyos illatok az agynak a szexualitásban fontos szerepet játszó területeire hatnak ingerlően, mondta dr. Hirsch, aki kutatásairól az American Psychosomatic Society éves konferenciáján számolt be.

A vizsgálatokban 30 nő hüvelyi vérkeringését mérték, miután nyolc különböző illatot vagy illatkombinációt szagoltattak meg velük, műtői maszkon át. Az illatok: Good and Plenty cukorka uborkával; babahintőpor; levendula és tökös rétes, babahintőpor és csokoládé; parfüm; férfikölni; parázson sütött barbecue, cseresznye. Az egyes illatok között a nők szagtanalított maszkokat is kaptak, hogy jobban el tudják különíteni a vizsgált aromákat.

A kutatók azt állapították meg, hogy a nők hüvelyi vérkeringése a cukorka és az uborka, illetve a babahintőpor hatására egyaránt 13 százalékkal lett intenzívebb, 11 százalékkal a levendula és a tökös rétes, valamint 4 százalékkal a hintőpor és csokoládé keverékének hatására.

Alig észlelhető változást okozott a parfüm vagy a férfikölni. A grillezett hús és a cseresznye pedig kifejezetten csökkentette a keringő vér mennyiségét.

Korábbi kutatásoknak már sikerült kimutatniuk, hogy a levendula és a tökös rétes több mint 40 százalékkal fokozza a férfiak hímvesszőjében a keringést.

Amellett, hogy a tanulmány eredményei "segíthetnek a férfiak és nők vágyának növelésében, arra is alkalmas, hogy segítsünk azokon, akiknek problémáik vannak a nemi vágyaikkal," mondta dr. Hirsch.

Dr. Hirsch akkor kezdett el az illatok és a nemi vágyak közötti kapcsolatokkal foglalkozni, amikor észrevette, hogy sok betege a szaglóérzék elveszítése után szexuális problémákról is panaszkodott.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| illatok, nemi, babahintőpor, parfüm, hüvelyi, vérkeringés, nemi, vágy, libidó, szex, szexualitás, hímvessző, szaglás, szaglóérzék
2002-07-31 20:19:48
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop