Hirdetés

A pedofilek agya „rosszul van drótozva”

A pedofilokról, akikről sokáig azt hitték, hogy beteges viselkedésük gyermekkori trauma eredménye, kiderült, hogy agyukban sokkal kevesebb a fehérállomány, amelyben a fontos agyi kapcsolatok jönnek létre.

pedofilia |

InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.

A kanadai és amerikai kutatók vizsgálatában összesen 127-en vettek részt, körülbelül egyenlő arányban pedofilok és nem pedofilok. A kutatók azt észlelték, hogy a pedofilok agyának egyes részein az aktivitás alacsonyabb szintű volt, mint a többiekében, amikor erotikus képeket mutattak nekik.

Korábban elsősorban a gyermekkorban elszenvedett sérelmeket okolták, de kapcsolatba hozták a devianciát az alacsony IQ-val is, ami az agy fejlődési elmaradásával függhet össze.

A kutatás vezetője, dr. James Cantor szerint a vizsgálat során a fehérállomány jelentős hiányát tapasztalták, itt kapcsolódik az agy hat különféle, a libidóhoz köthető része egymáshoz. A kutató elmélete szerint az agyi központok közötti hiányos kapcsolat miatt a pedofilok nem képesek különbséget tenni a szexualitásuk megfelelő és nem megfelelő tárgya között.

Dr. Cantor azonban hangsúlyozta, mindez nem jelenti azt, hogy a pedofilokat nem kell büntetőjogilag felelősségre vonni. – Attól, hogy valaki nem tudja helyesen megválasztani szexuális érdeklődése tárgyát, még nem teheti azt, amit akar.

Dr. Narender Ramnani londoni neurológust meglepték az eredmények: – A környezeti tényezők változásokat eredményeznek az agy szerkezetében. Így nem világos, hogy ezek a változások a környezeti tényezők hatására jöttek-e létre, vagy olyan veleszületett fejlődési rendellenességek, amelyek fogékonnyá teszik az illetőt a pedofíliára.

BBC News
pedofilia

2007-12-02 18:32:29

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop