Mágikus gondolatok

Amit igazán, teljes valónkkal akarunk, azt meg tudjuk valósítani! Lehet, hogy banálisan hangzik, de igaz: legyen szó akár jó vagy rossz dologról, gondolataink teremtő ereje óriási!

| Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(2):8-9   Celsus Kft. | Nádas, L.
Gondolataink hatással vannak életünk minden egyes apró mozzanatára, arra, hogy egészségesek vagy betegek vagyunk-e éppen, avagy milyen a közérzetünk. A betegségek igen nagy százaléka pszichoszomatikus, vagyis lelki bajaink okozzák testi betegségeinket, és inkább mi okozzuk saját magunknak!? Gondolatainkkal...

„HATÁSOS” PLACEBO

A placebohatás olyan mérhető, megfigyelhető vagy érezhető javulást hoz egy beteg egészségi állapotában, mely nem a kezelés eredménye. Ez a hatás sokak szerint - valamilyen misztikus módon - magának a placebónak köszönhető, ami készülhet cukorból vagy keményítőből is. A lényeg az, hogyha a beteg elhiszi, hogy a kapott „gyógyszer” megszünteti a fejfájását, akkor az el is fog múlni! Tehát csupán hit kérdése az egész, tablettára tulajdonképpen nincs is szükség!

MI A MAGYARÁZAT?

A placebohatás misztikusnak tűnik, pedig nincs benne semmi megfoghatatlan! Kiindulási pont ehhez az, hogy idegrendszerünk éppúgy hat szervezetünk hormontermelésére, mint - mondjuk - az immunrendszerünkre. Tehát a hitünk abban, hogy meggyógyulunk - azaz pozitív gondolataink -, a reményteliség hozzájárulnak fizikai jólétünkhöz, betegségből való gyors felépülésünkhöz, legyen az a legsúlyosabb sérülés vagy akár halálos betegség.

NE FELEDJÜK: a reménykedés is képes biokémiai változásokat provokálni szervezetünkben!

Gondoljunk csak bele, hány olyan mozgássérültről hallottunk már, akinek az orvosok azt mondták, sohasem fog felállni a tolószékéből... És ehhez képest ma már nemhogy csak felállt, hanem szalad, ha kedve úgy diktálja, s olyan dolgokra képes, amit egy egész életében egészséges ember sem tud minden esetben utánacsinálni...! Számtalanszor olvashattunk már olyan példákról is, hogy egy halálos kórral küzdő beteg - csodával határos módon - „egyik pillanatról a másikra” felépült... Tehát sok dolog csak eltökéltség, kitartás és hit kérdése. Ha elhisszük, és lelki szemeinkkel látjuk magunkat egészségesen, - mondjuk, futkározni a réten vagy játszadozni az unokáinkkal -, ha elhisszük, hogy mindaz, amire még vágyunk, megtörténhet, erőt ad a gyógyuláshoz!

GONDOLAT-NAGYTAKARÍTÁST!

Sajnos, gondolataink nem mindig pozitívak. Pedig negatív elképzeléseinkkel meg is be-tegíthetjük magunkat. Tehát fő az optimista gondolkodás és önmagunk erősítése abban a hitben, hogy erősek és egészségesek vagyunk; történjen bármi, képesek leszünk megőrizni jókedvünket, és nem fogjuk elveszíteni az életerőnket! FONTOS: testi-lelki egészségünk egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy az élet adta eseményekből próbáljuk mindig a legjobbat kihozni. Ha energiánkat kesergéssel, amiatti haraggal, bánattal fecséreljük el, hogy valami nem az elvárásaink szerint történt/történik, akkor könnyebben és hamarabb megbetegszünk!

TOVATÛNŐ SZEMÖLCS

Egy kísérlet során az orvosok sikeresen „tüntettek el” szemölcsöket, mégpedig úgy, hogy a bőrelváltozásokat bekenték színes - hatástalan - festékkel, ám az érintetteknek azt mondták, hogy a szemölcsöknek nyoma sem lesz, amint a festék lekopik... És így is történt!

A „NEM VÉLETLEN” VÉLETLEN

A gondolat teremtette dolgok sokkal prózaibb helyzetekben is működnek, például egy „véletlen” találkozás esetén. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy rég nem látott ismerőssel futottunk össze ott és pont akkor, amikor - és ahol - sohasem gondoltuk volna. Ilyenkor általában az első két mondatunk: „Jaj, de régen láttalak! Milyen furcsa, épp a napokban gondoltam rád...!” Kérem szépen, akkor miről is beszélünk tulajdonképpen? Íme, a gondolat teremtő ereje. A találkozás nem véletlen volt, hanem mi magunk vonzottuk be ismerősünket az életünkbe azzal, hogy rá gondoltunk! Tudatalattink kereste az utat a találkozáshoz, és lám-lám, meg is találta! Akarva-akaratlan a „véletlen” találkozás felé terelt minket.

VÁLTOZATOS BELSŐ NYELV

Belső hangunk megérzéseinken, ösztöneinken, vágyainkon, elképzeléseinken, rokonszenvünkön és ellenszenvünkön keresztül „beszél” hozzánk. Mindenkivel úgy, ahogyan a legköny-nyebben meghallja... Hogyan másképpen üzenhetne?

ISTENI SUGALLATOK

De fordítsuk csak vissza egy pillanatra a dolgot! Ahogyan „a tyúk és a tojás” problematikája létezik, éppúgy eszünkbe juthat a kérdés is, hogy: a gondolatok teremtik-e a tetteket, vagy a dolgok előre elrendeltek és mi csak megérezzük őket? Lehet, hogy az előbbi példában a „véletlen” találkozás tulajdonképpen előre elrendeltetett, mi pedig csak megéreztük?... Ki tudja?... Az azonban tudományosan bizonyított tény, hogy létezik ama bizonyos titokzatos hatodik érzék, a belső hang, avagy - ha úgy jobban tetszik - isteni sugallat.

JÁTSSZUNK!

Megérzésünk - intuíciónk - azokból a tapasztalatokból merít, amelyeket a tudatalattink tárol. Ezért fordulhat elő, hogy megérzésünk gyakran beteljesül.

NE FELEDJÜK! Hatodik érzékünk javítja ítélőképességünket, de nem pótolja azt. Lehet fejleszteni, és tudatosan használni. A társas-és kártyajátékok vagy az activity nagyon alkalmasak ezen érzék fejlesztésére. Lelkünk hangját meghallani nem nehéz; egyszerűen csak akarnunk kell! Igaz, nem árt némi „edzés” sem! Ennek jegyében:

  • Legfontosabb, hogy erősítsük érzékelő képességünket! Figyeljük önmagunkat és a környezetünket!
  • Meditáljunk!
  • Fejlesszük képi látásmódunkat, hiszen a hatodik érzék legtöbbször képek formájában jelentkezik!
  • Merjünk az első érzéseink szerint dönteni! A hatodik érzék jelenlétének első jele a bevillanó gondolat, a spontán megérzés.

TÖRTÉNELEMMÉ VÁLT MEGÉRZÉS

A fáma szerint Abraham Lincolnnak egy éjjel különös álma volt. A Fehér Házban sírást hallott, ezért elindult a hang irányába. Egy szoba közepén koporsót talált, rajta az amerikai zászlóval. Szörnyű érzés kerítette hatalmába, és értetlenül állt a látvány előtt. Pillanatnyi megdöbbenésén felülkerekedve odafordult az egyik őrt álló katonához, és megkérdezte, mi történt. „Meghalt az elnök - válaszolta viaszfehér arccal a katona. -Gyilkos merénylet áldozata lett... „

Lincoln álmából ébredve nem tudott napirendre térni a „látottak” felett. Három nappal később, egy nyilvános szereplése alkalmával bérgyilkos golyója végzett vele...

FŐ A BIZALOM

A parapszichológia szerint a jövőérzékelés - prekogníció - az érzékszerveken túli észlelések - ESP - csoportjába tartozik. Pontosabban: a prekogníció olyan jövőbeli információk érzékelését jelenti, amelyekhez logikai következtetés útján nem juthatunk el. Az intuíció általános, minden emberben meglévő képesség, amit azonban sajnos a legtöbben - gyakorlás híján - elfelejtettünk! Természetesen - minden más képességhez hasonlóan - ez esetben is vannak olyan kiemelkedően tehetséges emberek, akiknek az átlagosnál több megérzésük válik valósággá.

Azért ne csüggedjünk, mert kis gyakorlással az intuíció is fejleszthető! Ami eleinte nehéz, az az, hogy bizalommal hallgassunk belső sugallatunkra!

Nádas Linda

|
2006-02-10 09:32:00
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop