Hormonok harca a tőzsdén?

Egy vizsgálat szerint összefüggés van a brókerek tesztoszteron szintje és a profit között. Egy cambridge-i kutató, John Coates arról számolt be, hogy azok a brókerek, akik magas tesztoszteron szinttel kezdik a napot, nagyobb profitot érnek el, mint alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkező munkatársaik.


Arcnélküli terror

Az Interneten terjedő és mások életét megkeserítő zsarnokoskodás, zaklatás sajnos eléggé gyakori, néha végzetes következményekkel járnak.


A kamaszok agya még éretlen

Egy amerikai pszichológus professzor olyan autóhoz hasonlította a tizenévesek agyát, amelynek kiváló a gázpedálja, de a fék még nem működik rendesen. Ha erős a hatás, de gyenge a kontroll, az eredmény nagy valószínűséggel baleset lesz.


A kamaszok hangulati ingadozásai

Már régóta tudják, hogy a tizenévesek változó hangulatát a hormonok okozzák, de most azt állítják, sikerült azonosítani azt a bizonyos hormont, amelytől a kamaszok olyan labilisak.


A dühkitörés nem viselkedési hiba, hanem betegség

Dühöngő őrültnek szoktuk nevezni azt, aki a dugóban eszeveszetten dudál, vagy látszólag békés ember létére egyszer csak csapkodni kezd, tárgyakat rongál meg, esetleg megveri a feleségét.


A televízió hatása a gyermekek agyműködésére

Egy amerikai tanulmány szerint az erőszakos TV-műsorok nézése akkor is megváltoztatja a gyermekek agyműködését, ha egyébként nem agresszívek.


A háború arca – az iraki foglyokkal való kegyetlenkedések pszichológiai aspektusai

Vajon az iraki foglyokat kínzó amerikai katonák csak kivételnek számítanak, egyedi esetek, ahol az elkövetők szadista hajlama nyilvánul meg? Vagy a háború rendkívüli körélményei miatt ez bármelyik katonával előfordulhat?


| 2
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop