Kezeletlen pánikbetegek

Amerikai kutatók szerint a pánikbetegek többsége nem kap megfelelő kezelést az alapellátásban. A pánikbetegség gyakori lelki rendellenesség, amely a népesség mintegy 5 százalékát érinti.


A pánikroham tünetei

A pánikroham hirtelen ránktörő félelemérzéssel jár, ráadásul bármikor előfordulhat, még álmunkban is. Sokan összetévesztik a szívrohammal, olyan erős halálfélelemmel járhat.


Transszexualizmus

A transszexualizmus különálló nemi identitászavar. Az ebben szenvedő úgy véli, hogy biológiai tévedés áldozata (mely még születése előtt történt), melynek során kegyetlenül bezárták egy olyan testbe, mely nem felel meg a valódi nemi azonosságának.


Kétséges, van-e egyáltalán biszexuális férfi

Chicagói és torontói pszichológusok egy tanulmánya szerint felmerül a kérdés, létezik-e valójában férfi biszexualitás. A kutatók tanulmányozták a magukat biszexuálisnak valló férfiakat, és azt tapasztalták, hogy legtöbbjüket általában egy másik férfi tudta felizgatni.


Tévhitek az e-cigarettával kapcsolatban

Az e-cigarettát reklámozók azt állítják, hogy az e-cigaretta ártatlanabb, mint a hagyományos dohányzás, sőt segíthet is a leszokásban.


Félelem az állás elvesztésétől

Michigani kutatók vizsgálatot végeztek az állás biztonsága és a fizikai valamint lelki egészség közti kapcsolat felmérésére. Megállapították, hogy még az állás elvesztésénél is rosszabb a bizonytalanság, a félelem a jövőtől.


Az alkoholfogyasztás és az öngyilkosság lelki eredete – a negatív gyermekkori élmények hatásai

Évente körülbelül 2,8 millióan halnak meg a világon káros mértékű alkoholfogyasztás következtében. 2018-ban Magyarország a 24. helyet foglalta el a világ országai között az egy főre jutó éves alkoholfogyasztás mennyiségét tekintve, 11,35 liter alkohol/fő/év értékkel.


Tévhitek a depresszióval kapcsolatban

Számtalanszor hallunk olyan kijelentéseket, hogy a depresszió csak a fejben létezik, vagy hogy csak a nőket érinti, netán, hogy a depresszió az egész életet elkíséri.


Mit tehetnek az orvosok a képzelt betegekkel?

Bár a hipochonderek panaszainak oka megmagyarázhatatlan, a probléma valódi kihívást jelent az alapellátásban dolgozó orvosok számára. Még a leghiggadtabb orvos türelmét is próbára teszi, ha a beteg arról panaszkodik neki, hogy fejfájásának minden bizonnyal agydaganat az oka, a fájó kar pedig csontrákot jelez.


Izgalomkeresés

Nem mindenki kedveli az ejtőernyős ugrást vagy a bázisugrást, de vannak, akiknél minél magasabb az adrenalinszint, annál jobban élvezik az extrém tevékenységeket. Vajon miért merész az egyik ember, és miért nem az a másik?


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop