Koffeinérzéketlenség, amikor már semennyi sem elég – mit tegyünk?

A koffein ugyan kismértékben rendkívül hasznos tud lenni, viszont nagymértékben meglehetősen káros. Vérnyomásproblémákat okozhat, ám van, akinél teljesen más történik. Mi a helyzet akkor, amikor egyszerűen már hozzászokott a szervezetünk a túl sok koffeinhez? Hogyan ismerhetjük fel, és mit tegyünk ellene?


Bánatra nem a vásárlás a gyógyír

Egy közelmúltban végzett vizsgálat szerint a szomorúságra nem a vásárlás a megoldás. Gyakori ugyanis, hogy az emberek rosszkedvüket, bánatukat vásárlásba fojtják, ez azonban senkinek sem használ, legfőképpen a pénztárcának nem.


A napozás is lehet szenvedélybetegség

Bőrgyógyászok már régóta sejtik, hogy egyesek ugyanúgy szenvedélybeteg módjára napoznak, mint ahogy mások isznak vagy drogoznak, és minden figyelmeztetés ellenére sem képesek felhagyni káros szokásukkal.


Röviden a szorongásos problémákról

Amikor szorongásos zavarokról beszélünk, a tünetek központjában érthetően a szorongás, annak testi és lelki tünetei állnak. Ha a szenvedő betegek oldaláról közelítjük meg őket, az alábbi kérdések szoktak felmerülni: "Nem tudom megoldani a problémámat." "Nem tudom elvégezni a munkámat". "Ideges vagyok", "Szorít a szívem, nem kapok elég levegőt", illetőleg ehhez hasonlók.


Szorongás (gyógyszer, betegség)

A szorongást betegség vagy gyógyszerszedés is okozhatja.


Hogyan őrizzük meg biztonságunkat szerencsejáték közben?

Vannak, akik a szórakozás és kellemes időtöltés kedvéért űznek szerencsejátékokat, míg mások úgy tekintenek rá, mint pénzkereseti forrásra, ezért többet költenek, mint amennyit megengedhetnek maguknak, sőt, mit több, a szerencsejátékkal szeretnék elterelni figyelmüket mindennapi problémáikról.


A veszély, amely Vlagyimir Putyin agyában leselkedik

A megvetés kulcsfontosságú Putyin nyugtalanító pszichológiai profiljában. A cikket 2014. március 17-én, a Krim elfoglalása után közölte a Psychology Today.


A kognitív viselkedésterápia megszabadíthat az internet függőség csapdájából

Nem csak a számítógépes játékok tehetnek függővé, hanem például néha az internetes vásárlás is. Egyre több emberben alakul ki internet-függőség. Ha elvesztették az irányítást viselkedésük felett, ideje szakember segítségét kérni.


Milyen hatással van a közösségi média a pszichénkre?

Jelenleg a közösségi média és a pszichés betegségek között fennálló kapcsolatról nincsen konszenzus, ezért ajánlások is nehezen fogalmazhatók meg.


Ön is hipochonder?

Mindenki ismer képzelt betegeket. Netán Ön is hipochonder? Nézzük, mit is kell tudni a hipochondria néven ismert kóros állapotról.


| | | | 5 | | | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop