Legutóbbi cikkek

Mit is jelent az UV-index?

2023. 06. 06

Sokan nem értik világosan, milyen veszélyeket rejt magában a napozás, pedig a felvilágosításnak a bőrrák megelőzése lenne a célja. A túlzott napozás rosszindulatú bőrelváltozást, melanómát okozhat.

Mit kell tudni a Moderna rák elleni mRNS védőoltásáról?

2023. 01. 26

A hírvivő RNS (mRNS, messenger RNS) technológián alapuló rák elleni vakcina, amelyet kombinálnak a pembrolizumab (Keytruda) néven forgalmazott gyógyszerrel, biztató eredményeket mutatott egy 2b fázisú klinikai vizsgálatban.

Paget-kór

2022. 09. 20

A Paget-kór a bőrrák ritka formája - amely gyulladt, vörös foltnak, ekcémának látszik -, a bőr mirigyeiből ered.

Olcsó nyaralás és a bőrrák

2021. 07. 07

A bőrrákos brit nyugdíjasok számának „aggasztó növekedéséért” részben az 1960-as években megszaporodott olcsó, szervezett nyaralások felelősek - hozta nyilvánosságra adatait a Cancer Research UK nevű brit rákkutató intézet.

Vörös hajúak, vigyázat!

2021. 07. 07

A vörös haj, a világos bőr és a szeplők kialakulásáért felelős génvariáns jelenléte fokozza a bőrrák mutációit.

Szokatlan nyári veszélyforrások

2021. 07. 07

Két látszólag ártatlan darab a strandpapucs és a baseballsapka, azt hinnénk, inkább kényelmünket szolgálják, mégis, mindkettő a leégés, és így a bőrrák veszélyét hordozza.

Alapsejtes bőrrák (basalioma)

2020. 10. 15

A basalioma (bazalióma) a hám legalsó rétegéből eredő bőrrák. A basalioma többnyire a napfénynek kitett bőrterületeken keletkezik.

Melanoma teszt a láthatáron

2018. 07. 22

A melanoma korai stádiumát kimutató vértesztet fejlesztettek ki az ausztráliai Edith Cowan Egyetem munkatársai, melyről az Oncotarget című szakfolyóiratban számoltak be.

Egyes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt napozás közben

2018. 07. 20

A színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól - mondta Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának tanszékvezetője.

Melanoma: győzött a mesterséges intelligencia

2018. 05. 30

Nagyobb arányban ismerte fel a bőrrákot az erre megtanított mesterséges intelligencia, mint a szakorvosok. A számítógép 95 százalékos, a bőrgyógyászok 86,6 százalékos pontossággal ismerték fel a melanomát ismertette eredményit egy nemzetközi kutatócsoport a Heidelberg-i Egyetem vezetésével az Annals of Oncology című folyóiratban.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop