ÚJ

A melanoma kockázatának felbecsülése

Egy brit tanulmány szerzői szerint a test egészén található anyajegyek számára következtetni lehet a jobb karon lévő anyajegyek számából egy tanulmány szerint, mely a British Journal of Dermatology című folyóiratban jelent meg. A melanoma a normálistól eltérő anyajegyekből alakul ki, így kockázata összefügg a páciensen lévő anyajegyek számával.


Gyorsítják a melanoma terjedését az antioxidánsok

A táplálékkiegészítőkben található antioxidánsok nem megelőzik, hanem gyorsítják a bőrrák terjedését - állítja egy svéd kutatók által publikált tanulmány, mely a Science Translational Medicine tudományos folyóiratban jelent meg.


Az UV-A sugárzás rákkeltő lehet

Az UV-A sugárzás jóval a napozás befejezése után is károsítja a bőrt, ezzel elősegíti a bőrrák kialakulását. A Yale egyetem kutatói molekuláris szinten is igazolták az UV-A ártalmas voltát, illetve a szolárium és a melanoma közti összefüggést.


Vírus a melanoma ellen

Hatékonynak bizonyult klinikai tesztekben melanoma ellen a genetikailag módosított herpesz vírus. A rákos sejtekbe injekciózott vírus immunreakciót kiváltva pusztította el a melanoma sejtjeit.


Segíthet megelőzni a bőrrákot a B3-vitamin

Segíthet megelőzni a bőrrák leggyakoribb fajtáit a B3-vitamin a legnagyobb kockázatnak kitett embereknél - derült ki a Sydney Egyetem nagyszabású tanulmányából.


Melanoma: korai diagnózis

Akár fél évvel korábban is kimutatható a melanoma, a bőrrák legveszélyesebb változata egy tajvani tudósok által kifejlesztett új technológiával.


Áttörés a melanoma kezelésében

Egyedi oltóanyaggal biztató eredményeket értek el a klinikai vizsgálatok során három betegnél amerikai kutatók. A St. Louis-i Washington Egyetem tudósai kutatásaikat a Science tudományos folyóirat legújabb számában ismertették.


A melanóma kezelésében hatékony lehet az immunterápia

Az immunterápia sokkal hatékonyabb lehet a legrosszindulatúbb bőrrákfajta, a melanóma előrehaladott formáinak a kezelésében, mint a hagyományos kemoterápia - ismertették a klinikai vizsgálat eredményeit egy zürichi konferencián.


Másodpercek alatt ismeri fel a bőrrákot egy új kézi kamera

Másodpercek alatt ismeri fel a bőrrákot egy új, könnyű hiperspektrális kézi kamera, amelyet finn tudósok fejlesztettek ki - olvasható a finn Műszaki Kutatóközpont (VTT) honlapján. Az első eredmények biztatóak.


A melanóma gyakorisága a tengerszint feletti magassággal együtt növekszik

A tengerszint feletti magasság emelkedésével növekszik a melanóma előfordulási gyakorisága, ugyanakkor csökken a rosszindulatú daganat okozta halálozás aránya - állapították meg új tanulmányukban a Bécsi Orvostudományi Egyetem kutatói.


| 2 | | | |

Web Design & Development Prowebshop