Nem gyógyulnak a sebek

seb, sebgyógyulás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz abban a reményben, hogy tud segíteni.

Jómagam 35 éves vagyok, párom 43 éves, és van egy 8 hónapos kisfiúnk. Párom kb. 1 hónapja küzd azzal, hogy a legkisebb hámsérülés esetén (autószerelő, így többször sérül a bőr a kezén) a keletkező seb nem gyógyul, gennyesedik. Ezzel együtt egy enyhe "megfázás" miatt az orra belül is sebesedik, és nem javul. Mindez azért tűnt fel nekünk, mert egyébként nagyon gyorsan szokott regenerálódni, mint ahogy az szerintünk rendben is van.

Kisfiamhoz kb. 3 hete ügyeletet hívtunk, mivel magas láza lett, némi hasmenéssel. Az ügyeletes doktornő vírusfertőzést állapított meg. A betegség látszólag elmúlt, mikor kb. rá 1 hétre megfázási tüneteket vettünk észre, tüsszögött, folyt az orra. Sajnos, az orra ki is sebesedett, és szintén nem gyógyul.

Én magam tegnapelőtt egy talán 2 mm-es csíkban a vasalóval megégettem a kézfejem, és ahol lejött a bőr, ott begyulladt, felduzzadt, fájdalmas és viszkető érzés. Tegnap óta van begyulladva, és most már aggódom, hogy én vajon meddig "küzdök" majd ezzel. Indokolatlannak érzem, hiszen máskor is égettem meg már a kezem, ennél jóval nagyobb mértékben, ezt szinte nem is észleltem.

Egyszóval arra gyanakszunk, hogy talán egyazon vírust adogatjuk át egymásnak, és ez lehet az oka, hogy nem gyógyulnak a sebeink.

A kérdésem egyik része ez, vagyis, hogy mi lehet ez, másrészt, hogy hová forduljunk?

Előre is köszönöm segítségét.

Tisztelettel:

Könnyen lehet, hogy panaszaik egy közös okra vezethetők vissza, de valószínűleg gennykeltő baktériumról, nem vírusról van szó. Nem ártana, ha férje vércukor szintjét megvizsgálnák. A gyerekkel sok gond is jár, a szoptatás vitaminhiányt és ezzel a fertőzések iránti fogékonyságot okozhat. Ha rövid időn belül (1-2 hét), nem múlik el a gennyedés, forduljanak bőrgyógyászhoz, akinek módjában áll mintát venni tenyésztés céljából és a laboratóriummal megvizsgáltatni, hogy a kitenyészett kórokozó melyik antibiotikumra érzékeny és melyikre nem. Ennek alapján célzott antibiotikus kezelést lehet beállítani.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| seb, sebgyógyulás
2002-07-11 14:25:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop