Kötelező velejárója a kamaszkornak, vagy lehet valamit tenni a pattanás ellen? A pattanásos bőr van, akit egy egész életen át végig kísér, de szerencsére a zsíros bőr kezelésére ma már sokfajta szépség tipp létezik. ">

Hirdetés

Mit tehetsz és mit nem pattanások ellen? Így előzd meg a kialakulásukat

Kötelező velejárója a kamaszkornak, vagy lehet valamit tenni a pattanás ellen? A pattanásos bőr van, akit egy egész életen át végig kísér, de szerencsére a zsíros bőr kezelésére ma már sokfajta szépség tipp létezik.

pattanás, akne, pattanásos bőr, zsíros bőr |

InforMed Hírek14   InforMed


Zárd ki a betegségeket!

A pattanások megjelenését sokan elkerülhetetlen rosszként kezelik, pedig a pattanásos bőr még csak kamaszkorban sem feltétlenül elkerülhetetlen. A pattanás – főleg, ha gyakran kiújul, mindig ugyanazon a területen jelenik meg, vagy nagy felületet borít és erősen gyulladt – akár betegségek jele is lehet. Érdemes ezért ellenőriztetni, hogy rendben van a hormonháztartásod, nincs a szervezetedben sehol gyulladás, nem szenvedsz olyan betegségekben, amelyek zsíros bőrt és így pattanást eredményeznek.

A betegségeket azért is érdemes górcső alá venni, mert egy már feltárt és kezelt panasz is okozhatja a bajt, a pattanások akár gyógyszerek mellékhatásaiként is megjelenhetnek, jó hír viszont, hogy a bőr szépségéért indokolt esetben akár megfelelő gyógyszerekkel is lehet tenni. A kezelés minden esetben csak orvosi utasításra vihető véghez.

A bőr megfelelő tisztítása lehet a pattanások elkerülésének a kulcsa

A betegségek kizárása mellett a pattanásos bőr megfelelő ápolása is nagyon fontos. A zsíros bőr hajlamosabb az eltömődő pórusokra, de ez nem jelenti azt, hogy ki kellene szárítanod a bőrödet, sőt. Fontos, hogy kíméletes legyen a lemosó, ami nem irritálja a bőrödet és inkább a tisztaságra, a gyulladáscsökkentő alapanyagokra fektesd a hangsúlyt.

Használj könnyen felszívódó kozmetikumokat, amelyek nem nehezítik el az amúgy is zsíros bőrt, bánj csínján a sminkkel és korrektorral, mert ezek ugyan átmenetileg elfedhetik a pattanást, de hosszú távon akár további gyulladásokat is okozhatnak.

A pattanások otthoni kinyomása semmiképpen sem javasolt, ezek kezelését bízd inkább bőrgyógyászra, kozmetikusra. Enyhébb esetekben, vagy egy-egy pattanás kezelésére drogériákban kapható, a pattanást leszárító krémek is segíthetnek, de otthoni trükkökkel, vagy például az éjszakai fogkrémes pattanás kezeléssel nem érdemes próbálkozni, mert egy felülfertőződés a pattanásos bőr számára nagyon rossz hír lehet.

A reggeli és esti arcmosás után is használj zsíros bőrre ajánlott, gyulladást csökkentő arckrémet vagy testápolót, lehetőleg vizes alapút.

A kiegyensúlyozott étrend a szépség záloga

Ha a pattanásos bőr gondot okoz neked, akkor érdemes az étrendedet is átgondolni: jobb, ha kerülöd az allergéneket, a zsírban tocsogó ételeket, mert ezek a zsíros bőr állapotán csak még tovább rontanak. A sok friss zöldség és gyümölcs ellenben a sok vitaminnal és ásványi anyaggal mind hozzájárul a szépségedhez, megfelelő folyadékpótlás és testmozgás mellett kialakul az egészséges anyagcsere, csökkennek a méreganyagok és a pattanások is eltűnnek, a fénylő, zsíros bőr pedig visszanyeri természetes szépségét.

pattanás, akne, pattanásos bőr, zsíros bőr

2019-05-17 16:01:05

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop