ÚJ

Ekcéma (atópiás bőrgyulladás)

Az atópiás bőrgyulladás egy gyakori allergiás bőrbetegség, ami leggyakrabban csecsemő- vagy kisgyermekkorban kezdődik.


Az ekcéma kezelése otthon

Enyhébb ekcémánál elegendő lehet lecserélni a mosószert, de néha a betegnek más éghajlat alá kell költöznie, vagy állást változtatnia. A leghatásosabb kezelés az allergiás reakció okának megszüntetése.


A babákat is védi az ekcémától, ha a várandós és a szoptató anya probiotikumot szed

Kisebb valószínűséggel kaptak ekcémás, viszkető kiütéseket azok a babák, akiknek az édesanyja a várandósság és a szoptatás alatt probiotikumot szedett - állapították meg kisméretű tanulmányukban finn kutatók.


Néhány jó tanács ekcémásoknak

Ekcémának nevezünk számos bőrbetegséget, amely a bőr kivörösödésével és viszketéssel jár. Több az ekcémás azok között, akiknek a családjában már előfordult ez az egyébként nem fertőző betegség.


Kontakt dermatitisz - nem mind arany, ami viszket

A kontakt dermatitisznek nevezett bőrbetegséget nem feltétlenül az értéktelen fémekből készült bizsuk okozzák, az egyik fő oka éppen egy nemesfém, az arany.


A család kutyája az ekcémától is védheti a gyereket

Kisebb eséllyel alakult ki ekcéma azoknál - az egyébként allergiára hajlamos családi előtörténettel bíró - gyerekeknél, akik környezetében egyéves koruk előtt kutya is élt - állapították meg amerikai kutatók.


Kiütés mobiltelefontól

Egyes mobiltelefon-használóknál kiütések jelenhetnek meg telefonálást követően, amit a készülékben található nikkel okoz. A Brit Bőrgyógyász Szövetség ezt a jelenséget „mobiltelefon-bőrgyulladásnak” nevezte el.


Atópiás dermatitisz

Az utóbbi években a csecsemők és kisgyerekek körében egyre növekvő számban jelentkező bőrbetegség az atópiás dermatitisz. Jelenleg minden hatodik 19 év alatti gyermek vagy fiatal érintett a viszketéssel, száraz bőrrel és piros foltokkal járó bőrgyulladásban.


Száj körüli bőrgyulladás

A száj körüli bőrgyulladás (perioralis dermatitis) a száj körül és az állon megjelenő vörös, gyakran csomós kiütés. A száj körüli bőrgyulladás aknéra vagy rozáceára hasonlíthat. A kiütés és az ajakpír között azonban ép bőrrel fedett sáv látható.


Sztázis ekcéma (stasis dermatitis)

A sztázis ekcéma a lábszárak bőrének tartós pírjával, hámlásával, melegségével és duzzanatával járó gyulladás, amely gyakran a bőr sötétbarnás elszíneződését okozza. A sztázis ekcémát a vér és szövetnedv bőr alatti pangása okozza, ezért elsősorban a visszeres és vizenyős lábú embereken jelentkezik.


1 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop