Kiütés mobiltelefontól

Egyes mobiltelefon-használóknál kiütések jelenhetnek meg telefonálást követően, amit a készülékben található nikkel okoz. A Brit Bőrgyógyász Szövetség ezt a jelenséget „mobiltelefon-bőrgyulladásnak” nevezte el.

mobiltelefon, dermatitisz, nikkel allergis | InforMed Hírek6   InforMed | Seprődi, B.
A nikkelallergia gyakori jelenség, a nikkelérzékeny emberek fülén és arcán kiütések jelenhetnek meg, ha sokat telefonálnak olyan készülékkel, ami nikkelt is tartalmaz. Sok SMS küldése után az ujjon jelenhetnek meg a bőrelváltozások.

Nem minden mobiltelefon tartalmaz nikkelt. Egy vizsgálat során 22 tesztelt készülékből tíznél mutatták ki, hogy tartalmazza ezt az anyagot. A kutatók megfigyeltek egy mintázatot is abban, hogy mely készülékekben lehet nikkelt kimutatni.

„Azok a készülékek, amelyeket strapabíróra terveznek, gyakran gumiborításúak, és nem tartalmaznak nikkelt a felszínükön. A divatosabb megjelenésű, fémes csillogású telefonok burkolata gyakrabban tartalmaz szabad nikkelt” – állítják a szerzők.

A kutatók szerint a nikkelérzékeny vevők vásárlás előtt ma már a helyszínen tesztelhetik a kiválasztott készülék nikkeltartalmát, egyes boltokban ugyanis létezik gyorsteszt erre a célra.

| mobiltelefon, dermatitisz, nikkel allergis
2008-10-30 18:26:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop