Legutóbbi cikkek

Gombás bőrfertőzés

Különböző gombák által okozott bőrfertőzések, amelyeket a testen való elhelyezkedés szerint osztályoznak.


Bőrgombásodás

A nedves, meleg környezet kedvez a gombák szaporodásának (uszodák, közös zuhanyozók, edzőtermek stb.). Ennek oka, hogy a gombák a bőrről folyamatosan leváló hámsejtek révén, illetve spórákkal terjedhetnek egyik személyről a másikra. Rizikót jelenthetnek a háziállatok is, ha bőrük, szőrzetük gombás és erre nem figyelünk fel.


Gombás bőrbetegségek

A gombák megbetegíthetik a bőrt, a nyálkahártyákat, és leromlott szervezetben, illetve hajlamosító tényezők hatására a belső szerveket is. Itt a bőrön jelentkező betegségeket ismertetjük.


Készítse fel körmeit a közelgő strandszezonra!

Sokak számára a nyár nem csupán könnyed kikapcsolódást ígér, hanem állandó rettegést is. Az elszíneződött, töredezett körmök vagy a gombás körömfertőzés ugyanis komoly frusztrációt okozhatnak.


Soha többé lábgombát! - A hatékony megelőzésről

Körülbelül minden harmadik ember, aki felkeresi a bőrgyógyászt, valamilyen gombás megbetegedés miatt ül a váróban, és 90%-uknak lábgombája van! Úgy látszik, a tévéreklámok és a szórólapok ellenére még mindig nem tudunk eleget a megelőzésről és a kezelésről. Pedig - mint minden fertőzést - kellő higiéniával ezt is el lehet kerülni…


Élősködők a bőrön - Így védheti meg magát a bőrgombáktól

Nedvesség és meleg... Ideális körülmények a kellemetlen élősködők számára. Ha a gombák bejutnak a bőrbe, és ott elterjednek, akkor makacs bőrbetegségekhez vezethetnek...


Vigyázat, bőrgomba!

A lábgombától senki sincs biztonságban. Érdemes hát tesztelnünk, hogy mennyire vagyunk veszélyeztetettek! De annak sem árt utánanéznünk, nem fertőzött-e már meg bennünket?! Akár igen, akár nem, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogyan védekezhetünk a lábgomba ellen, illetve miként szabadulhatunk meg tőle...


A lábgomba,körömgomba

A verejtékezés hőszabályozó szerepe főleg nyáron érvényesül. A nedves bőr hűsíti testünket, csökkentve hőmérsékletét. A cipőt hordó láb - különösen a nyári hónapokban - erősen verejtékezik, és ez gombás fertőzések kialakulására hajlamosít. A manapság divatos zárt sportcipőkben adottak a kórokozó gombák életfeltételei: a meleg, a sötét és a nedvesség.


Kandidiázis (candidiasis)

A kandidiázis (sarjadzógombák okozta fertőzés, moniliasis) a Candida nevű sarjadzógomba okozta fertőzés. A Candida többnyire a bőrt és a nyálkahártyákat, főleg a száj és a hüvely nyálkahártyáját fertőzi meg. Néha a mélyebben fekvő szövetekbe és a vérbe jut, életveszélyes, általános kandidiázist okozva. Ez a csökkent védekezőképességű emberek leggyakoribb, súlyos fertőzése, például AIDS-eseké, vagy azoké, akik kemoterápiában részesülnek.


A fürdőzés veszélyei

Sportolásnál, fürdőzésnél főleg a gyermekeket, de a felnőtteket is sokféle és nem mindig könnyen felismerhető bőrártalom érheti. Bőrkeményedések alakulhatnak ki ott, ahol a legintenzívebb dörzsölés éri a bőrt: kirándulókon, futókon a lábon, teniszezőknél a kézen.


1 |

Web Design & Development Prowebshop