A pikkelysömörös panaszok enyhítése télen

A pikkelysömörös (prosiasisos) betegek télen még jobban szenvednek a tüneteiktől. A fűtött lakások és irodák száraz levegője viszketést okozhat, a nehéz kabát, szúrós pulóverek irritálják a bőrt. Ne essünk azonban kétségbe, az alábbi néhány tipp segíthet elviselhetőbbé tenni a téli hónapokat.

pikkelysömör, pszoriázis, bőrápolás, pikkelysömör | InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.

Párásítsunk a szobában

A meleg és az alacsony páratartalom szárítja, viszketővé teszi a bőrt. Ha viszont vakarjuk, az súlyosbíthatja a pikkelysömör állapotát, és újabb területeken jelenhet meg a betegség. A nedves levegővel megelőzhetjük ezeket a problémákat.

Hidratáló krémek

A hidratáló krémek használata is segítséget jelent viszkető, száraz bőrnek, csökkenti a gyulladást és a pikkelyek képződését. Kenjük be vastagon az érintett területeket. Fürdés után a még nedves bőrt kezeljük hidratáló testápolóval.

Megfelelő öltözködés

Öltözködjünk rétegesen pamut ruhába. Kényelmesek a nagy meleg dzsekik, csakhogy viselésük súlyosbíthatja a pikkelysömör tüneteit. A prosiasisos beteg jobban érzi magát könnyű, réteges öltözékben. A vastagabb pulóverek alá mindenképpen vegyünk pamut pólót.

Süss fel Nap!

Ha nincs is napfény, igyekezzünk pótolni. A napsugarak UV-fénye a bőrön áthatolva elnyomja a psoriasist beindító folyamatokat, csökkentve ezáltal a gyulladást. Sajnos télen, amikor nincs elegendő napfény, más megoldáshoz kell folyamodni. Kérdezzük meg orvosunkat, nem segít-e a mesterséges UV-fény.

MSN
| pikkelysömör, pszoriázis, bőrápolás
2015-12-08 20:42:34
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop