ÚJ

A piros arc

Több oka is lehet a bőr kivörösödésének Megemlíthető például az allergiás bőrgyulladás, illetve az úgynevezett szeborreás bőrgyulladás, amely a zsíros bőrűeket szokta sújtani, és legtöbbször az orr-ajak redőt érinti.


Mit kerüljön, akinek rosaceája van?

Minden beteg eltérően reagál, vannak azonban a rosaceát kiváltó okok között olyanok, amelyek általánosan jellemzők. Hasznos, ha a beteg naplót vezet az elfogyasztott ételekről és más lehetséges kiváltó okokról.


Rosacea

A rosacea nagyon gyakori, makacs, főként az arcot érintő, ezért kozmetikailag kifejezetten zavaró bőrbetegség. A napfény általában rontja a tüneteket, így nem csoda, hogy nyár végén sokan jelentkeznek a bőrgyógyászati szakrendelésen rosaceás panaszokkal.


Ha viszket és hámlik

A seborrhoea nem csak esztétikai probléma. A betegség kialakulása alkati tényezőktől függ. A pubertáskor után mindkét nemnél egyaránt előfordulhat, de bizonyos tünetei főként a férfiak életét keseríti meg.


Mi az a rosacea és mit tehetünk ellene?

A rosacea kellemetlen bőrbetegség, amely feltűnő helyen, az arcon jelentkezik. Annyira zavaró lehet, hogy a beteg életminősége látja kárát.


Borvirágos orcák - A rosaceás bőr kezelése

Milyen borvirágos az arca! Csak nem alkoholista? Vagy a mája beteg, esetleg az emésztésével lenne gondja? – tanakodunk magunkban, amikor meglátunk egy vöröses orrú vagy orcájú embert. Sokan rögtön el is könyvelik, hogy biztos megbízhatatlan az, akinek ilyen az arca, mert aki iszik, attól nem sok jó várható. Pedig a látszat és az elnevezés igen csalóka…


Rezes arcbőr (rozácea)

A rozácea (rosacea) az arc középső részén bőrpírt, apró pattanásokat és értágulatokat okozó makacs bőrbetegség. A bőr az orr környékén megvastagodhat, ez az orr vörös, gumószerű megnagyobbodását (rhinophyma) okozhatja. A rozácea olykor a törzsön és a végtagokon is megjelenhet. A rozácea oka ismeretlen. A betegség középkorúakon vagy idősebbeken jelenik meg, a világos bőrű egyéneken a leggyakoribb.


Rosacea

A rosacea nagyon gyakori, makacs, főként az arcot érintő, ezért kozmetikailag kifejezetten zavaró bőrbetegség. A napfény általában rontja a tüneteket, így nem csoda, hogy nyár végén több beteg jelentkezik a bőrgyógyászati szakrendelésen rosaceás panaszokkal.


Borvirágos orcák: a rozácea kezelése

Bár a népdalok gyakran megénekelik az egészséges, szép, piros arcú, pirosbarna kislányt, van olyan "piros arc", amire már inkább a vörös árnyalat illik. A pólusok kitágulnak, értágulatok jelennek meg az arcon, az orr megnagyobbodik és jellegzetesen vörössé válik. Ilyenkor ok nélkül bélyegzünk alkoholistáknak embereket, nem is sejtjük, hogy ezek a tünetek a rozácea nevű gyógyíthatatlan betegségre vezethetők vissza.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop