Legutóbbi cikkek

Kopaszság

A kopaszság (alopécia) férfiaknál sokkal gyakoribb, mint nőknél. Genetikai tényezők, öregedés, a bőr helyi betegségei, és az egész testet érintő szisztémás betegségek okozhatják. Bizonyos gyógyszerek, melyeket daganatok kezelésére használnak, néha szintén hajhulláshoz vezetnek.


Hajhullás mint gyógyszermellékhatás

A gyógyszereket számos betegségre szedni kell, de a legtöbbnek nem kívánatos mellékhatásai is vannak. Egyes gyógyszerek fokozott szőrnövekedést idéznek elő, míg másoknál a hajhullás okoz gondot.


A kopaszság génjei

Minden hét férfiból egynél olyan génkombináció van jelen, amely hétszeresére növeli a kopaszság kockázatát, írja a Nature Genetics című folyóirat.


Elkeseredésre semmi ok, a hajhullás nem a végleges állapot

Teljesen érthető, ha a kopaszodást eleinte a pánikolás, aztán a düh, végül a teljes kiábrándultság érzései kísérik. Nehezen feldolgozható a jelenség, ez tény. Olyan gyengeség, ami ráadásként nemcsak érezhető, hanem látható is. Szóval ezek a reakciók abszolút normálisak, de érdemes tudatosítani azt a feloldozást hozó tényt, hogy ez még nem az a helyzet, amibe ildomos csak úgy beletörődni.


Ami a férfiakat és a nőket is egyaránt érintheti, az a hajritkulás

A haj minőségének megváltozása, a hajritkulás a férfiakat és nőket is egyaránt érintő probléma. Van, akit fiatalon, van, akit idősen érint változó életkörülmények mellett.


A hajhullás meglepő okai

Kóros hajhullásról csak akkor beszélünk, ha huzamosabb ideig naponta 100 hajszálnál több hullik ki.


A hajhullás

Normális körülmények között naponta 50-100 hajszálat veszítünk el. Ez a mennyiség szinte észre sem vehető. Egyes hormonális hatások, betegségek vagy gyógyszeres kezelés eredményeként azonban kóros hajhullás alakulhat ki.


A hormonális eredetű hajhullás

A sok férfi életét megkeserítő hormonális eredetű hajhullás nagyon gyakori. Általában a 30. év után a fejtetőn (ún. Szent Péter-fej), illetve a homlok két oldalán (titkos tanácsosi szöglet) kezdődik, majd fokozatosan kisebb-nagyobb fokú kopaszsághoz vezet.


Nincs többé kopasz ember (?!)

Egy eredetileg a csontritkulás kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között a Manchester-i Egyetem kutatóinak, akik cikküket a PLOS Biology című folyóiratban publikálták.


Hajhullás, kopaszság

Egy hajszál körülbelül 2-6 évig nő, majd kihullik. A hajas fejbőr körülbelül 100000 tüszőjéből egészséges emberen körülbelül 5-10 százalék van nyugalmi szakban, így a napi 100 szál haj kihullása normális dolog. Ha a hajváltás ideje lerövidül, hajhullásról panaszkodunk, ennek következtében a haj megritkul.


1 | | |

Web Design & Development Prowebshop