Főoldal » Betegségek » Bőrbetegségek » Kopaszság, szőrösség »

A hormonális eredetű hajhullás

A sok férfi életét megkeserítő hormonális eredetű hajhullás nagyon gyakori. Általában a 30. év után a fejtetőn (ún. Szent Péter-fej), illetve a homlok két oldalán (titkos tanácsosi szöglet) kezdődik, majd fokozatosan kisebb-nagyobb fokú kopaszsághoz vezet.


Gyors hajnövesztési módszerek, ha újra dús hajat szeretnél

Az kérdés, hogy az otthoni módszerek, pakolások mennyire hatékonyak, az viszont biztos, hogy a hajnövesztésnek vannak nagyon látványos eredményeket hozó módszerei is.


Mitől hullik a haj? Hajhullás elleni vitaminokkal újra egészséges lesz a hajnövekedés

Ijesztő jelenség, amikor egyre több haj gyűlik a lefolyóban, vagy marad a fésű fogai között, de aggodalomra nincs okod.


Nincs többé kopasz ember (?!)

Egy eredetileg a csontritkulás kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között a Manchester-i Egyetem kutatóinak, akik cikküket a PLOS Biology című folyóiratban publikálták.


Hajhullás, kopaszság

Egy hajszál körülbelül 2-6 évig nő, majd kihullik. A hajas fejbőr körülbelül 100000 tüszőjéből egészséges emberen körülbelül 5-10 százalék van nyugalmi szakban, így a napi 100 szál haj kihullása normális dolog. Ha a hajváltás ideje lerövidül, hajhullásról panaszkodunk, ennek következtében a haj megritkul.


Nem lesz kopasz ember 10 év múlva?

A Jokohama-i Egyetem kutatócsoportja olyan módszert fedezett fel, amellyel nagy mennyiségben szaporíthatók a hajtüszők csírái. Őssejtekből ötezer hajtüszőcsírát sikerült előállítani laboratóriumban, eddig más módszerekkel legfeljebb 50 szőrtüszőcsírát sikerült egyszerre tenyészteni.


A hajhullás

Normális körülmények között naponta 50-100 hajszálat veszítünk el. Ez a mennyiség szinte észre sem vehető. Egyes hormonális hatások, betegségek vagy gyógyszeres kezelés eredményeként azonban kóros hajhullás alakulhat ki.


Szőrtelenítő fodormenta tea

A fodormentából főzött tea gátolhatja a túlzott szőrnövekedést nőknél. A jelenségre úgy figyeltek fel, hogy a törökországi Isparta nevű városból jelentették, hogy a férfiak csökkent libidója, azaz az alacsony androgén szintje minden bizonnyal a fodormentából főzött tea fogyasztásának tulajdonítható.


Hajhullás mint gyógyszermellékhatás

A gyógyszereket számos betegségre szedni kell, de a legtöbbnek nem kívánatos mellékhatásai is vannak. Egyes gyógyszerek fokozott szőrnövekedést idéznek elő, míg másoknál a hajhullás okoz gondot.


Egy lépéssel közelebb a kopaszság kezeléséhez

Egy brit-amerikai kutatócsoport állítja, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a kopaszság megszüntetéséhez, miután laboratóriumban sikerült emberi hajat növeszteniük.


Japán kutatók gyors hajszaporító módszert fedeztek fel

Megtalálhatták a kopaszság ellenszerét japán kutatók: állításuk szerint sikerült felfedezniük azt a módszert, amellyel rekordmennyiségben...


Szakállbeültetésért állnak sorba Brooklyn hipszterei

A szakállbeültetés a legújabb őrület a brooklyni hipszterek körében.


Kopaszodó férfiaknak kínál reményt az "alvó" szőrtüszők felébresztése

A kopaszodó, ritkuló hajú emberek szőrtüszői "alvó" állapotban maradtak, de sikerülhet olyan kezelést kidolgozni, amely "éber" állapotukba...


Őssejtekből létrehozott szőrtüszőkkel gyógyíthatják a kopaszságot

Japán kutatóknak sikerült szőrt növeszteniük kopasz egereken őssejtekből létrehozott szőrtüszők beültetésével - jelentették be szerd...


Farkasember-szindrómában szenvedő családot műtenek meg

Egy ritka genetikai betegségben, a farkasember-szindrómának is nevezett hipertrichózisban szenvedő családot operálnak meg Nepálban.


hirdetés