Hirdetés

Nem lesz kopasz ember 10 év múlva?

A Jokohama-i Egyetem kutatócsoportja olyan módszert fedezett fel, amellyel nagy mennyiségben szaporíthatók a hajtüszők csírái. Őssejtekből ötezer hajtüszőcsírát sikerült előállítani laboratóriumban, eddig más módszerekkel legfeljebb 50 szőrtüszőcsírát sikerült egyszerre tenyészteni.

kopaszság, hajtüszőcsíra, őssejt, szilikonolaj |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


Az általuk használt szilikonolaj egyik összetevője, a dimetil-polisziloxán megtalálható a krumplisütéshez használatos olajban is. Ez egy szilícium alapú szerves polimer, melyet rendkívül sok területen alkalmaznak, például az élelmiszer- vagy a kozmetikai iparban.

Miután tanulmányuk ismertetésekor közölték, hogy a dimetil-polisziloxán a krumplisütéshez használatos olajokban is megtalálható, a kutatókat elárasztották a telefonok, az érdeklődők azt akarták tudni, mennyi sült krumplit kell elfogyasztaniuk ahhoz, hogy hajuk nőjön.

Kutatótársaiktól és másoktól is érkezett hozzájuk komoly érdeklődés, felajánlották őssejtjeiket a kísérletek folytatásához. A japán szakemberek szerint humán tesztre öt év múlva kerülhet sor, és további öt évre lehet szükség ahhoz, hogy az eljárás alkalmazhatóvá váljon.

kopaszság, hajtüszőcsíra, őssejt, szilikonolaj

2018-02-21 17:43:02

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop