Hirdetés

Hogyan segíthet problémánkon az online bőrgyógyászat?

Az online gyógyászat ma már egyáltalán nem számít újkeletű dolognak, sokan azonban mégis kétkedve tekintenek rá. Megmutatjuk, miben is áll az online bőrgyógyászat lényege, hogyan zajlanak a kezelések, és hogyan segíthet a virtuális terápia a problémáinkon.

bőrgyógyászat |

InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az elmúlt két évben már nem számít újdonságnak az, hogy ügyes-bajos dolgaink nagy részét nem csak személyesen, de a virtuális térben is kényelmesen és hatékonyan intézhetjük. Sokak számára azonban az online orvosi kezelések továbbra is idegenül hatnak, még annak ellenére is, hogy akadnak az orvostudománynak olyan területei, ahol a páciens jelenléte nélkül felállított diagnózis egyáltalán nem számít új dolognak.

Ilyen például a bőrgyógyászat, ahol néhány jól irányzott kérdés és pár fotó is elég lehet ahhoz, hogy a szakorvos pontos diagnózist állíthasson fel és kezelési javaslatot adhasson a betegnek. Gyorsan, kényelmesen, és nem utolsósorban biztonságosan, feszült várótermi pillanatok nélkül.

Most megmutatjuk azt, hogyan is zajlik egy teledermatológiai kezelés, miért érdemes ezt a megoldást választani, és milyen módon kínálhat megoldást a problémákra egy online bőrgyógyászati konzultáció.

Kényelmes és hatékony: az online bőrgyógyászat előnyei

A legtöbbünknek nem kell bemutatni azt, milyen kellemetlenségekkel járhat egy átlagos bőrgyógyászati vizsgálat. Az időpont-egyeztetés sokszor önmagában is egy tortúra lehet, a rendelőig utazni kell, sokszor pedig a váróteremben is jóval hosszabb időt kell töltenünk annál, mint ami kényelmes lenne. A bőrgyógyászat felkeresése tehát egyszerre lehet költséges, időigényes és fárasztó feladat.

Ezzel szemben a teledermatológiai kezelés biztosítja számunkra azt, hogy a pontos diagnózis felállítása érdekében még otthonunkat se kelljen elhagyni.

Nincs többé bejelentkezés, felesleges utazgatás, nincsenek kellemetlenül elhúzódó, váróteremben töltött percek. Az online bőrgyógyászat térben és időben rugalmas, megfelelő eszköz (például egy okostelefon) birtokában az ország vagy akár a világ bármely pontjáról, hétvégéken vagy akár ünnepnapokon is elérhető.

Hogyan zajlik egy teledermatológiai vizsgálat?

Az online bőrgyógyászati vizsgálat rendkívül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint regisztrálni a Netbőrgyógyász oldalán, ahol belépés után kitöltünk egy kérdőívet. Ezután készítünk pár fotót a bőrproblémáról, az online felületen keresztül pedig eljuttatjuk azokat a szakemberhez.

A sikeres diagnózishoz legalább 3 darab, jó minőségű, éles, nagy felbontású, távolabbról készülő kép szükséges, melyen látszódnia kell annak, hogy mely testrészen van a szóban forgó bőrtünet. Ezen kívül 2-3 közelebbről készült fotó is szükséges. A képeket érdemes természetes fény mellett készíteni, ügyelve arra, hogy háttér legyen világos és fényvisszaverődéstől mentes.

A diagnózis felállításához és az e-mailben érkező eRecept kiállításához szükséges vizitdíjat a személyes adatok és a bankkártya információk megadása után gyorsan és biztonságosan, online formában fizethetjük. Amennyiben egészségpénztári tagok vagyunk úgy akár a NetBőrgyógyász oldalán az egészségpénztár nevére is kérhetjük az online bőrgyógyászati ellátásról kiállított számlát.

Biztonságos az online bőrgyógyászat?

Az első kérdés, ami a legtöbb emberben megfogalmazódik a teledermatológiával kapcsolatban, a következő: egész biztos, hogy biztonságos az online diagnózis felállítása? A válasz pedig az, hogy igen, hiszen sokak feltételezése ellenére a teledermatológia egyáltalán nem egy újfajta tudomány, melyet a jelenlegi koronavírus-válság idézett elő.

A telemedicina, azaz a távoli adatátviteli rendszeren keresztül történő orvoslás ezen ága már a hetvenes évek óta jelen van, napjainkra pedig 90-92 százalékos pontossággal alkalmazható a betegségek diagnosztizálására és ellátására.

Persze olyan világban élünk, ahol a biztonság kérdése nem csupán egészségügyi szempontból merülhet fel. Napjaink egyik legfontosabb témája ugyanis az adatvédelem, és személyes információk megbízható felhasználása.

Az online bőrgyógyászati kezelésről elmondható, hogy nemcsak a probléma orvoslása, de adatvédelem szempontjából is kiemelkedően biztonságosnak tekinthető. Adatainkat a NetBőrgyógyász rendszere kizárólag lelet- és recept kiállításhoz használja, és a GDPR irányelveinek és szabályainak szigorú betartásával kezeli. A vizitdíj kiegyenlítése gyorsan és biztonsággal intézhető az OTP SimplePay rendszerén keresztül.

Milyen esetekben lehet szükség személyes vizsgálatra?

Habár a teledermatológiai konzultáció az estek nagyrészében tökéletes megoldást jelent a bőrgyógyászati problémák diagnosztizálására, akadnak olyan esetek, melyekben az orvosnál történő, személyes megjelenés elkerülhetetlen. Ilyen lehet például egy sürgős ellátásra szoruló eset, de egy dermatoszkópos vizsgálatot igénylő probléma is. Ám egy online konzultáció az utóbbi esetben is hasznos lehet és szolgálhat előzetes szűrésként.

bőrgyógyászat

2021-12-13 10:52:24

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop