Legutóbbi cikkek

Mi a teendő, ha erősen izzad?

Jobban izzad, mint a többiek? Már öt perces futás után is verítékezik? Meg kell törölnie a tenyerét, valahányszor kezet akar fogni valakivel?


A túlzott izzadás okai

Természetes, hogy melegben vagy fokozott fizikai igénybevétel esetén izzadunk, néha azonban enélkül is verejtékezünk. Hogy mitől, arról a következőkben lesz szó.


Tippek izzadás ellen

Gyakran meglehetősen kínos lehet a túlzott izzadás.


Válogatós baktériumok – a kellemetlen szagú póló titka

Igaz, az edzés, testmozgás erősít, boldogabbá és egészségesebbé tesz, de bizony büdösek is lehetünk tőle.


Önmagát szagtalanító inget fejlesztett ki egy amerikai cég

Önmagát szagtalanító inget fejlesztett ki egy amerikai cég: akár száz napig is hordhatja bárki egyhuzamban a ruhadarabot, mégsem fog kellemetlen szagot árasztani.


Okozhatnak-e az ételek testszagot?

Minden embernek saját, csak rá jellemző szaga van, amit a genetika, az általános egészségi állapot és természetesen a személyes higiéné határoz meg. Ám, mint az alábbiakból kiderül, az is szerepet játszik, hogy mit eszünk.


Mit tehetünk a kellemetlen testszag ellen?

A testszag jelensége régóta foglalkoztatja a tudósokat. Amerikai kutatók megállapították például, hogy a rokonok megismerik egymás testszagát még akkor is, ha hónapok óta nem találkoztak. A testszagot környezeti (étrend), valamint genetikai tényezők határozzák meg.


Mitől izzad egy férfi éjszaka?

Az éjszakai verítékezés meglehetősen gyakori jelenség, és legtöbbször nem jelent betegséget, ám előfordul, hogy az izzadás a test jelezése, amire oda kell figyelni.


Fokozott izzadás: újabb műtéti lehetőség

Egy kisebb műtéttel lehet segíteni azokon, akiknek igen erősen izzad a hónaljuk, jelentik német sebészek. A zsírleszívás technikájára alapozott minimálisan invazív műtétet helyi érzéstelenítésben végzik, és lényegében a verítékmirigyek eltávolítását jelenti.


Ne izzadjunk! - Botoxot az extrém esetekre!

Izzadás, verejtékezés… Kell ez nekünk? A kérdés jogos, hiszen a legtöbb ember kellemetlen élményként éli meg a verejtékmirigyei működését. Különösen akkor, ha az túlságosan intenzív, s ezért beilleszkedési zavarokat is okoz...


1 |

Web Design & Development Prowebshop