Legutóbbi cikkek

A májbetegségek bőrtünetei

A májsejtek károsodása, az epepangás és egyéb májat érintő kórokok megváltoztatják valamennyi tápanyag anyagcseréjét, a mérgező anyagok felhalmozódnak a szervezetben, romlik a vitaminok, ásványi anyagok felszívódása, károsodik a védekező rendszer és a hormonrendszer. Mindezen folyamatok tükröződnek bőrünkön is.


Testi bajok, lelki bajok, bőrtünetek

Gyakorlott bőrgyógyász első pillantásra jelentős következtetéseket vonhat le a beteg bőr-, nyálkahártya-, haj- és körömtüneteiből a páciens egészségi állapotára vonatkozóan.


Az egészség és a köröm

Tudta, hogy körmei sok dolgot elárulnak az egészségéről? Egy kis fehér itt, egy rózsaszín folt ott, kis hepehupa vagy berepedés máris egy betegségre utalhat. A máj, tüdő, szív betegségeinek első tünetei megjelenhetnek a körmökön is.


Kibújok a bőrömből! - A bőrbetegségek pszichoszomatikája

A pszichoszomatika - azaz a testi tünetek lelki hátterével foglalkozó tudomány - szerint bőrünk, mint érzékszerveink egyike, nem csupán a külvilág információit hivatott közvetíteni számunkra. Lelki problémáink, tudatalattink üzeneteit is kommunikálja a külvilág felé, különféle bőrtünetek, - betegségek formájában...


A hormonrendszerek betegségeinek bőrtünetei (II.)

A nem (sexus) az ivarosan szaporodó élőlények jellegzetes tulajdonsága. Az egyén neme a megtermékenyítéskor dől el. A gonadális nem a kifejlődött ivarmirigyek jellegzetes felépítését, a here és a petefészek kialakulását jelenti. A női gonád, a petefészek a női és a sárgatest hatású hormonok mellett férfihormont is termel. A férfigonád, a here fő hormonja a tesztoszteron, de kis mennyiségben női hormont is termel.


Web Design & Development Prowebshop