Hogyan napoztassuk a csecsemőt?

Fontos, hogy az egészen kis gyereket védjük a naptól, de nem kell egész nyáron a szobában kuksolni. Ügyeljünk néhány alapvető szabály betartására.

csecsemő, napozás, bőrvédelem, csecsemÅ‘ | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Ha sétálni megyünk, adjunk a babára könnyű, laza ruhát, ami takarja a karját és a lábát, valamint fontos a kalap viselése is. Ilyenkor se érje közvetlenül nap, keressünk árnyékos helyet vagy használjunk napernyőt, árnyékoló sátrat.

Ha 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőt közvetlen napra viszünk, például medencébe, ne adjunk rá bébifürdőruhát, inkább hosszú ujjú trikót és nadrágot. A naptejben legyen cinkoxid vagy titánium-dioxid, mert ezek kevésbé irritálják a bőrét.

6 hónaposnál idősebb csecsemőt már bekenhetünk gyermekek számára ajánlott napvédőket, fontos, hogy a napozás előtt fél órával már bekenjük a picit.

Ha nincs csecsemők számára ajánlott naptej vagy folyadék, használhatjuk a felnőttek számára kaphatót is, ha nem tartalmaz PABA-t, és 30-asnál erősebb a napvédő faktor száma, illetve nincs a családban allergiás.

Ha a baba bőre rózsaszín lesz, nyugtassuk meg aloéval vagy mentolos kenőccsel. Olyan leégés utáni szert, amelynek a neve „-kain”-ra vagy „-caine”-ra végződik, ne használjunk, allergiás reakciót okozhat a fiatal bőrön.

Parenting.com
| csecsemő, napozás, bőrvédelem
2009-05-11 09:24:59
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop