Legutóbbi cikkek

Fényérzékenység (bőrreakciók) - 2. rész

A fényérzékenység ritkább oka a fitofotodermatitisz, mely akkor jelentkezik, ha bizonyos növényekből fényérzékenyítő anyag kerül a bőrre, ami napfénnyel érintkezve égési sérüléshez hasonló tüneteket okoz.


Fényérzékenység (bőrreakciók) - 1. rész

Bár a napégés és a nap okozta károsodás jelentkezése bizonyos időt igényel, egyeseken már néhány perces napozás után szokatlan reakciók jelentkezhetnek. Ezek a reakciók bőrpírt, hámlást, csalánkiütéseket, hólyagokat, és megvastagodott, hámló foltokat okozhatnak.


Még órákkal a napozás után is károsodik a bőr

Még órákkal a napozás vagy szoláriumozás befejezése után is károsodik a bőr az ultraibolya sugárzástól - figyelmeztetnek amerikai tudósok.


Hódít a nap ellen védő arcmaszk a kínai strandokon

Hatalmas népszerűségnek örvend a kínai strandokon az arcot teljesen fedő napvédő maszk, amely már külföldi divatmagazinokból is visszaköszön.


A napvédő krém nem nyújt teljes védelmet a bőrrák ellen

A napvédő krém önmagában nem nyújt teljes védelmet a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanóma ellen - figyelmeztetnek a kutatók.


A legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszély: az UV-B sugárzás

A rosszindulatú bőrdaganatokért, többek között a melanómáért elsőként az UV-B sugárzás felelős.


Jó-e még a tavalyi naptej?

Az első erősebb tavaszi napsugarak is okozhatnak csúnya leégést, ezért ha hosszabb időt tölt a szabadban, keressen elő sapkát és naptejet. De vajon jó-e még a tavalyi?


"Süt" a nap, süt a nap

Nyáron mindenki igyekszik egy kis szint magára szedni, hiszen ki ne áhítozna csokoládébarnaságról.


Hogyan napoztassuk a csecsemőt?

Fontos, hogy az egészen kis gyereket védjük a naptól, de nem kell egész nyáron a szobában kuksolni. Ügyeljünk néhány alapvető szabály betartására.


A paradicsom és a bőrvédelem

Új fegyver lehet a leégés és a ráncok elleni küzdelemben a pizza és a bolognai spagetti. Brit kutatók tíz önkéntesnek napi öt evőkanál paradicsompürét adtak, és azt tapasztalták, hogy a főtt paradicsom fokozta a bőr UV-sugárzás elleni védekezőképességét. Az UV-sugarak a bőr korai öregedését és bőrrákot is okozhatnak.


| 2 | | |

Web Design & Development Prowebshop