Anyajegyek

A hemangioma a bőrön vagy közvetlenül alatta kialakult érdaganat.

Fokozott verejtékezés

Természetes, hogy melegben vagy fokozott fizikai igénybevétel esetén izzadunk, néha azonban enélkül is verejtékezünk.

Kopaszság, szőrösség

Genetikai tényezők, öregedés, a bőr helyi betegségei, és az egész testet érintő szisztémás betegségek okozhatják.

ÚJ

A pikkelysömör korszerű kezelése és gondozása

A pikkelysömör a lakosság 1,5-2%-át érintő kórkép. Tünetei sok ember számára zavaróak, a panaszok akadályozzák a munkájában, rendszeresen kell orvosát felkeresnie, és vannak a betegségnek olyan formái, amikor fekvőbeteg osztályos kezelés válhat szükségessé. A betegség gyermek- és késő felnőttkorban is kezdődhet, de leggyakrabban a 20-30. életév körül jelenik meg. A nemek közötti megoszlás közel azonos.


Miről árulkodik a bőr?

Számos belbetegség - köztük sok súlyos is - először bőrproblémaként jelentkezik. Ismerjük meg a leggyakoribbakat!


Mi a teendő, ha erősen izzad?

Jobban izzad, mint a többiek? Már öt perces futás után is verítékezik? Meg kell törölnie a tenyerét, valahányszor kezet akar fogni valakivel?


A terhességi csíkok

Vegyünk bármilyen esztétikai problémát, magasodó homlokot vagy foltokat a bőrön, és valaki azonnal előáll azzal, hogy megtalálta rá a csodaszert. Nincs ez másképp a terhességi csíkokkal, a striákkal sem.


A kopaszság génjei

Minden hét férfiból egynél olyan génkombináció van jelen, amely hétszeresére növeli a kopaszság kockázatát, írja a Nature Genetics című folyóirat.


Bőrgyulladás (generalizált hámló)

A generalizált hámló bőrgyulladás az egész bőrfelületre kiterjedő, erős bőrpírral és hámlással járó súlyos gyulladás. Bizonyos gyógyszerek (elsősorban penicillin, szulfonamidok, isoniazid, phenytoin és barbiturátok) is kiválthatják a kórképet.


Staphylococcus okozta leforrázott bőr szindróma

A staphylococcus okozta "leforrázott bőr" szindróma (staphylogen Lyell-szindróma) kiterjedt bőrfertőzés, melynek nyomán a bőr leválik, mintha megégett volna.


Orbánc

Sztreptokokkusz okozza, amely azonban csak sérült bőrön át fertőz.


Elkeseredésre semmi ok, a hajhullás nem a végleges állapot

Teljesen érthető, ha a kopaszodást eleinte a pánikolás, aztán a düh, végül a teljes kiábrándultság érzései kísérik. Nehezen feldolgozható a jelenség, ez tény. Olyan gyengeség, ami ráadásként nemcsak érezhető, hanem látható is. Szóval ezek a reakciók abszolút normálisak, de érdemes tudatosítani azt a feloldozást hozó tényt, hogy ez még nem az a helyzet, amibe ildomos csak úgy beletörődni.


Gombás bőrfertőzés

Különböző gombák által okozott bőrfertőzések, amelyeket a testen való elhelyezkedés szerint osztályoznak.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop