Vesekő, vesegörcs

Tisztelt Doktornő!
Az elmúlt hétvégén zuhanyozás után erős vizelési ingerem támadt, jött is két csepp, majd hirtelen görcsbe rándult a jobb oldalam és a hátam. Iszonyú fájdalmam volt, ami 10-15 perc múlva kieengedett. Elmentem a körzeti orvoshoz aki a hasfalam aló részét nyomkodta , de az nem fájt. Majd felültetett és a jobb vesémnél kézéllel megütött...hát fényes nappal láttam a kisgöncölt. Azt mondta , valószínűleg vesekövem van, ami elmozdult és megsértette a nyálkahártyát, erre a simaizmok mint a diótörő a diót elkezdte szorítani a vesét és ez volt pokoli fájdalmam oka.
Azóta Algopyrynt és Nospát szoktam reggelizni , ebédelni és vacsorázni. Kaptam a gyógyszertárban egy sárga bogyót ( neve nem jut eszembe) amit 1/2 órával étkezés előtt fogyasztok el jóízűen. Ennek ellenére egész napos tompa- már hozzászoktam- fájdalmat érzek és 20 percenként látogatom a mellékhelységet. Szeretném segítségét kérni, esetlegesen a TAJ kártyám bűverejénél fogva egy vizsgálatra jelentkezni, kicsit unom a tompa fájdalmat és a nagy levegővételeket. Segítségét előre is köszönöm és várom szíves válaszát!
Adataim: 34 éves leszek áprilisban, férfi, 67 kg., különösebb betegségem nem volt és szeretnék 120 éves lenni!(ez vesekővel nem fog menni!)

vesekő, vesekÅ‘ | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem történt semmi további vizsgálat! A minimum az, hogy történik egy vizelet vizsgálat valamint egy hasi ultrahang .Ezzel megállapítható, hogy valóban vesekőről van e szó, ez jár e elfolyási akadállyal , esetleg gyulladással is. További teendőkről csak ezek ismeretében lehet dönteni. Az ultrahangos vizsgálatra már csak azért is szükség van, mert lehet valamilyen fejlődési rendellenessége is, de főként azért, mert a vesekő a vizelet elfolyását akadályozva a vese tönkremenéséhez vezethet. Tehát ha eddig e vizsgálatok még nem történtek volna meg, sürgősen pótolni kellene. Természetesen ettől még lehet 120 éves!

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| vesekő
2003-04-07 17:14:55
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop