Legutóbbi cikkek

Tizenkét kilogrammos daganattal műtöttek egy beteget Budapesten

Tizenkét kilogrammos daganatot távolítottak el egy 78 éves, veserákos férfi testéből az Országos Onkológiai Intézetben. Az életmentő műtét jól sikerül, a beteg otthonában lábadozik - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.


Reménykeltő eredménnyel zárultak a veserákvakcina első próbái

Jelentős előrelépést értek el német rákkutatók a vesesejt karcinóma elleni vakcina kifejlesztésében, az első teszteredményei ígéretesek.


Vesetumor elleni vakcina - Hans-Georg Rammensee eljárását Budapesten mutatta be

Hans-Georg Rammensee professzor elsőként alkalmazta a világon a számítógépes vakcinatervezést, eljárását hat éve éppen Budapesten, a Nemzetközi Immunogenomikai és Immunoinformatika (immunomimikai) Kongresszuson mutatta be - hangsúlyozta Falus András akadémikus, a 2006-os tanácskozás társelnöke az MTI-nek annak kapcsán, hogy Tübingenben német kutatók és orvosok meggyőző klinikai eredménnyel alkalmaztak veserák elleni vakcinát betegeken.


Az elhízás miatt emelkedik a veserákos esetek száma

Az elhízás miatt emelkedhetett jelentősen a diagnosztizált veserákos esetek száma az elmúlt évtizedekben - idézte brit szakértők megállapítását pénteken a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


A hólyagrákok feléért a dohányzás a felelős

A dohányzás a húgyhólyag rákos megbetegedésének legfontosabb rizikófaktora. Noha a dohányzók aránya az utóbbi évtizedekben lényegesen csökkent, a betegek száma nem változott. Kutatók szerint ennek a cigaretta megváltozott összetétele az oka.


Vesedaganatok

Felnőttkorban az ún. hipernefróma előfordulása a leggyakoribb, mely elsősorban 50 év feletti férfiaknál kialakuló rosszindulatú daganat. Az esetek nagyobb részében sajnos soká nem okoz tüneteket. Szerencsés esetben a tumor kialakulását a látható vérvizelés és hirtelen vesetáji fájdalom időben jelezheti.


Húgycsőrák

A húgycsőrák ritka betegség, mely, férfiakat és nőket egyaránt érinthet. Az első tünet a vizeletben megjelenő vér, amely a vizeletminta mikroszkópos vizsgálatával mutatható ki, vagy pirosra festheti a vizeletet. A vizelés útjába akadály képződhet, a vizelés nehezítetté, a vizeletsugár lassúbbá, vékonyabbá válhat.


Veserák

A vesemedence és a húgyvezeték sejtjeiből is indulhat ki rákos daganat (például a vesemedence átmeneti sejtes karcinómája). A vesemedence a vese azon része, amelyből a vizelet a húgyvezetékbe jut.


Hólyagrák

Az Egyesült Államokban minden évben átlag 52.900 betegnél kórisméznek hólyagrákot. Ezek közül körülbelül háromszor több a férfi, mint a nő. Bizonyos vegyi anyagok besűrűsödnek a vizeletben, és ezek hólyagrákot okozhatnak. A dohányzás a legjelentősebb rizikófaktor, ennek következménye okozza a hólyagrákok legalább felét


Az FDA engedélyezte az Anthra és a Medeva új gyógyszerét, a Valstart

WASHINGTON - Az Anthra Pharmaceuticals, amely új szereplő a piacon, elnyerte az amerikai kormány élelmiszer- és gyógyszerpiari hivatalának jóváhagyását új gyógyszerére, a Valstarra, amelyet a hólyagrák kezelésére használnak. A készítményt a Medeva fogja forgalomba hozni.


Web Design & Development Prowebshop