Az ultrahangvizsgálat előnyei

Az orvosi képalkotás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a rendellenességek, betegségek feltárásában és diagnosztizálásában. Egy magánklinika radiológusai a hét minden napján, ünnepnapokon is fogadják a klienseket ultrahangvizsgálatra.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az orvosi képalkotás nélkülözhetetlen szerepet tölt be az egyes állapotok, rendellenességek, betegségek feltárásában és diagnosztizálásában. A képalkotás egyik leggyakoribb típusa az ultrahangvizsgálat, amit a közvélekedéssel ellentétben nem pusztán a terhességgel kapcsolatban alkalmaznak, sőt: az egyes szervekről, az izomzatról és az érrendszerről is rengeteg információ nyerhető ezzel a módszerrel.

Az Ezüstfény Magánklinika radiológusai a hét minden napján, ünnepnapokon is fogadják a klienseket.

Az ultrahangvizsgálat előnyei

A radiológia egyik legáltalánosabban alkalmazott módszere, az ultrahang nem bocsát ki ionizáló sugárzást, nem károsítja a szervezetet, így a legkíméletesebb orvosi képalkotó metódusnak tekinthető. Igaz, hogy nem ad annyira aprólékos képet az adott szervről vagy szövetről, mint például az MRI, de ezt korántsem nevezhetjük hátránynak, hiszen nem is ez a célja.

Az ultrahangvizsgálat során biztonságosan kapunk képet a belső szervek állapotáról, a vér áramlásáról, az erek szűkületéről, ciszták, kövek, daganatok meglétéről, folyadékfelgyülemlésről, szalagszakadásról és egyéb, kellemetlen tüneteket vagy fájdalmat okozó problémákról.

Ultrahangvizsgálat az Ezüstfény Magánklinikán

Mint minden egyéb vizsgálat esetében, az ultrahangvizsgálat nálunk hétvégén és ünnepnapokon is elérhető, ami különösen fontos szempont egy fájdalmas sportbalesetben elszenvedett porcsérülés vagy szalagszakadás felderítésében. A korszerű képalkotó módszer viszont számos egyéb területen is elterjedt.

A magas vérnyomás világszinten, így hazánkban is népbetegségnek számít, ami kezelés nélkül súlyos problémákhoz vezethet, ahogy a szív- és keringési zavarok is elterjedtek a lakosság körében.

A nyaki ultrahang megbízható szűrővizsgálatnak számít ezen a területen, a doppler vizsgálat kifogástalan képet ad a vénák állapotáról és az áramlási viszonyokról. Továbbá a nyaki ultrahang a pajzsmirigy és nyirokcsomók vizsgálatának is szerves része.

A ciszták, daganatok és szervi elváltozások pontos diagnosztizálásához elengedhetetlen a hasi ultrahang. Legyen szó vesekőről, petefészekcisztáról, prosztata-megnagyobbodásról, vagy bármilyen egyéb kóros állapotról, betegségről, az ultrahangvizsgálat ebben az esetben is kulcsfontosságú.

A térdet, bokát, csípőt, könyököt és vállat érintő problémákra az ízületi ultrahang adhat megfelelő választ, hiszen megbízható képet alkot a porcok és szalagok sérüléséről, valamint az esetleges folyadékfelszaporodásról.

Az ugyancsak nem ritka ütőérszűkület és mélyvénás trombózis diagnosztizálása is pontosan történik a végtagi ultrahang segítségével.

Bármilyen területről is legyen szó, rengeteg esetben kerülhet sor ultrahangvizsgálatra. Vegye fel a kapcsolatot az Ezüstfény Magánklinikával, és foglaljon időpontot, hogy időben megtörténjen a diagnosztizálás, és megkezdődjön a szükséges kezelés!

| ultrahang vizsgálat
2021-10-13 14:24:18
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop