Eltemették Doktor House-t

Eltemették Doktor House-t a nyolc éve futó sorozat befejező epizódjában, amely a Mindenki meghal címet kapta.

Doktor House, orvos, bulvár | MTI Hírek 2012 ;9
A világ legnépszerűbb tévésorozatának Amerikában hétfőn sugárzott utolsó részében a mizantróp orvos egy lángoló ház foglya. David Shore forgatókönyve a széria számos korábbi szereplőjét, így Lawrence Kutnert, Amber Volakist, Stacy Warnert és Allison Cameront is visszahozza a csapdába esett House emlékképeiben.

***SPOILER***

Az orvossorozat utolsó heteiben egyre jobban furdalta a nézők oldalát a kíváncsiság, hogy vajon hogy ér véget a történet: meghal-e House barátja, az onkológus James Wilson, és mi történik a briliáns tehetségű doktorral? Shore még egyszer, utoljára alaposan megcsavarta a sztorit: House-t eltemetik ugyan, de csak mert megrendezte tűzhalálát. Az orvoslással végzett, nem praktizál többé, inkább haldokló barátjával tölti annak utolsó hónapjait. A két férfi motorra száll és belehajt a naplementébe.

Shore a befejező epizód előtt vetített egyórás visszaemlékező műsorban elmondta, hogy House és Wilson alakját a brit detektív, Sherlock Holmes és elmaradhatatlan segítőtársa, John Watson ihlette. A House-t alakító Hugh Laurie, aki két Golden Globe-díjat is kapott játékáért, arról beszélt, hogy a sorozat "élete feledhetetlen része volt".

A Doktor House 2004-ben került először a tévé képernyőjére. Három évvel később még 19 millióan nézték Észak-Amerikában, de az utolsó évadnak már csak 8,5 milliós közönsége maradt. A Fox televízió februárban jelentette be, hogy a műsor májusban ér véget.
| Doktor House, orvos, bulvár
2012-05-26 05:07:47

Web Design & Development Prowebshop